5 september, 2018

Kraftfull uppdatering för Lowrance

Lowrance har gett ut en kraftfull uppdatering av programvaran. Den lägger till realtidsfunktioner för sjökort samt ny motor- och mobilanslutning.

Programvaruuppdateringen gäller företagets HDS Carbon-, HDS Gen3- och Elite-Ti-displayer. I den senaste uppdateringen medföljer kraftfulla nya funktioner, exempelvis möjlighet att skapa sjökort i realtid, utökad motorintegration och mobiltelefonanslutning.

Genesis Live Charting (Elite Ti/HDS Gen3/HDS Carbon)

Den nya programvaruuppdateringen lägger till Genesis Live Charting till Lowrance-displayer och ger realtidskartering för den ultimata aktuella situationsmedvetenheten. Med hjälp av digitalt djup för att skapa ett lager med djupkurvor på sjökort blir Genesis Live otroligt lätt att använda. Det är verkligen en anpassad karteringsupplevelse där användare kan justera genomskinligheten på kurvorna, tätheten för kurvorna som visas på skärmen med intervall på upp till 0,15 m, färgpaletter för djup- och säkerhetsskuggning och mycket mer. Genesis Live-sjökort kan sparas på ett SD-kort för fortsatt användning.

SMS och telefonaviseringsdisplay (HDS Carbon)

Programvaruuppdateringen är kompatibel med HDS Carbon-displayer som har Bluetooth-funktion så att användare snabbt och enkelt kan parkoppla sin smartphone för att ge enheten SMS-funktion. Android-funktioner som ingår omfattar att visa och svara på mottagna SMS, att skriva nya SMS och skapa SMS-mallar och tillgång till meddelande- och samtalshistorik. iOS-funktioner som ingår omfattar visning av mottagna SMS och samtalshistorik.

Avancerad motorintegrering

Efter introduktionen av Yamaha-motorintegrering på HDS Carbon- och HDS Gen3-displayer i Lowrance 18.1-uppdateringen utökas funktionerna för 7-, 9- och 12-tums Elite Ti-displayer i 18.2-mjukvaran samt lägger till motorkalibrering och larmfunktioner till systemen. Dessutom kan Evinrude-kunder nu få en helt integrerad upplevelse på samma serie displayer. När den är ansluten via NMEA 2000 till en Evinrude-styrenhet är funktionerna automatiskt upplåsta och information lättåtkomlig från motorsidofältet. Evinrude-motorintegrering omfattar övervakning av vätskenivåer, avancerad motorkonfiguration och funktioner för vinterförvaring.

Info: www.lowrance.com