6 september, 2018

Yamarin 88 DC – nytt flaggskepp med två kabiner

Yamarin utvidgar sitt populära modellsortiment av daycruiserbåtar med ett nytt flaggskepp. Nya Yamarin 88 DC riktar sig mot båtfolk som med familj och vänner njuter av sjölivet, det snygga utseendet och de ypperliga köregenskaperna.

Pressmeddelande:

Den nästan nio meter långa Yamarin 88 Day Cruiser erbjuder tolv personer fina förhållanden för båtutfärder och i de två kajutorna kan upp till fem personer övernatta.

– I båten har man kombinerat ett tidlöst formspråk med social användarvänlighet. Två kajutor med egna ingångar och den verkligt stora, funktionella sittbrunnen erbjuder utmärkta premisser att trivas till sjöss, berättar Yamarins direktör för produktutveckling, Anders Kurtén.

Yamarin 88 DC:s köregenskaper uppskattas även av den krävande båtföraren. Båtens stabila körkänsla består även i stora hastigheter och hårt väder. Det största motoralternativet för Yamarin 88 DC är Yamaha F350 V8, med vilket toppfarten överstiger 45 knop.

– Yamarin 88 DC är en fortsättning på Yamarins traditioner, där körkänsla, trygghet och kvalitet står i nyckelposition. Den nya, tidlösa formgivningen och noggrant uttänkta detaljer lyfter daycruiserbåtlivet till en helt ny nivå, säger Kurtén.

Vid planeringen av Yamarin 88 Day Cruiser har man satsat på trivseln i båten och till sjöss. Den största sittbrunnen i denna storleksklass erbjuder ett rejält tilltaget vistelseutrymme för ett stort gäng.

Bakom förarsätet finns en stor sittbrunn, där det finns en G-formad soffa med sittplats för 8–10 personer och i mitten ett rejält tilltaget bord.

Pentryt har spis och tvättställ, det praktiska klaffarbetsbordet viks upp från pentryts front. Kylskåpet är placerat under pentryt. Under sitsen för hjälpföraren finns lådor för kärl m m.

Föraren har framför sig en 16 tums Yamarin Q-smartskärm. Yamarin Q är en mångsidig kördator och ett infotainment-system, som på den lätthanterliga och klara pekskärmen visar båtens mätare, elektroniska kartor, användarinstruktioner och hanteringen av en diger tillvalsutrustning. Även Yamaha-utombordsmotorerna integreras sömlöst till Yamarin Q-smartskärmen.

Båten har två kajutor med egen ingång. I den rymliga förkajutan sover två personer bekvämt och här finns en separat, rymlig vattenklosett med handfat. Genom takfönstren som är placerade på båda sidorna om däcket strömmar det in ljus och kajutan har även flera källor för indirekt ljus.

En andra två personers kajuta med dubbelkoj är placerad under sittbrunnen akterdel och den kommer man lätt till genom att lyfta upp sittbrunnens gångjärnsförsedda mittbänk. Om man använder båten med en mindre grupp kan man lätt via luckan placera bagaget i akterkajutan.

Yamarin 88 DC:s strömlinjeformade vindruta skyddar väl även passagerarna på akterbänken. Det är lätt att rör sig genom hela båten: tack vare de stora badplattformerna, de trygga långa räcken, fotsteget på akterbänkens högra sida samt trapporna som mitt i båten för upp till däcket och vindrutan som går att öppna, är det smidigt och tryggt att röra sig i båten.

Stickkojens madrass passar direkt på badplattformen som ligger mellan kapellgaraget och motorn, varvid ytan förvandlas till en utmärkt solbadsplattform. Också på fördäcket får man en bra solbadsplattform och enligt traditionell Yamarin-stil kan även sittbrunnens soffor och bord förvandlas till solbädd. I fören finns som standardutrustning en praktisk stege som går att lyfta upp.

Den stora badplattformen i två nivåer underlättar ombordstigningen och erbjuder plats för vattenlekar. Kapellet är placerad bakom akterbänken i ett garage med gångjärn, från vilket den är lätt att sätta upp.

Yamarin 88 Day Cruiser premiärvisas på Oslos flytande båtmässa, Båter i Sjøen, 6–9 september.

 

Tekniska fakta

Längd:         8,8 m

Bredd:          2,95 m

Personer:    12

Vikt:              ca 2 350 kg

Motor:           200–350 hk

Toppfart:      45+ knop

Info:              www.busterboats.com