16 september, 2018

Brons för Klara och Rebecca på Världscupen

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen i 49erFX avslutades på lördagen i japanska Enoshima – samma vatten där OS-seglingarna ska avgöras om mindre än två år.

– Det här känns helt fantastiskt. Det går knappt att beskriva. Vi har varit nära många gånger tidigare och att äntligen få stå på pallen är magiskt, säger Rebecca.

Det kunde ha blivit ännu bättre. Till slut var de bara tre ynka poäng från en silverplats. Upp till segrarna, de olympiska mästarna Martine Soffiatti Grael/Kahena Kunze från Brasilien, var det dock en bra bit.

From 9 to 16 September 2018, the Tokyo 2020 Olympic Sailing Competition venue in Enoshima, Japan, will host sailors for the first event of the 2019 World Cup Series. More than 450 sailors from 45 nations will race in the 10 Olympic events. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/WORLD SAILING
13 September, 2018.

– Men vi har haft en fantastisk vecka. Speciellt efter besvikelsen på VM, då vi blev 33:a. Vi har försökt njuta lite mer av vår segling och verkligen ha roligt på banan, vilket har hjälpt, säger Rebecca.

Ytterligare en svensk 49erFX-besättning var på plats i Japan. Men det blev ”bara ” en tolfte plats för Julia Gross/Hanna Klinga och därmed var de två placeringar ifrån att ta en plats i det avslutande medaljracet.

Världscupseglingarna i Enoshima avslutas på söndagen då det bland annat är medaljrace för de tio bästa i Laser Radial. Där ligger Josefin Olsson på andra plats inför det avslutande racet.

Foto: Sailing Energy.