16 september, 2018

Silver till Josefin i Japan

Josefin Olsson visade att hon är tillbaka i världstoppen i Laser Radial när hon på söndagen seglade hem en silvermedalj vid världscupen i japanska Enoshima – där OS-seglingarna kommer att avgöras om mindre än två år.

– Det har varit en kanonvecka här på världscupen. Vi hade riktigt bra träning innan. där jag kände att seglingen började stämma och självförtroendet började komma. Extra kul att ta medalj på OS-vattnen. Det är skönt att veta att jag kan prestera här, säger Josefin och tillägger:

– Det här visar att vi är på rätt spår med träningen och att vi tar oss framåt.

Efter OS i Rio, där Josefin blev sexa, kom seglingen i andra hand för Josefin som satsade på att avsluta sina studier på Handelshögskolan i Stockholm. VM i Århus i augusti var en liten besvikelse där hon kom på 18:e plats. Men då hon inte så mycket träning bakom sig.

Nu är det bättre och Josefin har seglat stabilt hela tiden i Japan och tagit en seger och tre andraplatser i de åtta racen. I det avslutande medaljracet blev Josefin tvåa efter suveräna segraren Marit Bouwmeester från Nederländerna.

Foto: Sailing Energy.