26 september, 2018

Mobil och säker strömförsörjning

Många vill kunna använda sina hushållsapparater och andra elektronikprodukter som vanligt, även till sjöss. Dometic har utvecklat en ny generation sinusomvandlare för 230 V; SinePower DSP och SinePower DSP-T som gör att du kan brygga en kopp kaffe eller titta på favoritfilmerna precis som hemma. De fungerar även för moderna fordon med smarta generatorer.

Dometics nya sinusomvandlare finns med energisparande standby-läge, de kan konfigureras efter eget önskemål och kan minska energikonsumtionen till endast 0,2 ampere. Något som många andra omvandlare inte är i närheten av. De genererar en ren sinusvåg med 230 volts utgångsspänning, vilket gör att de fungerar utmärkt även för känslig utrustning som läsplattor, TV-apparater, DVD-spelare, kaffebryggare eller espressomaskiner.

Tack vare det breda intervallet för ingående likspänning kan de användas utan problem i moderna miljöklassade EURO 6-fordon. Och de är pålitliga till och med under extrema förhållanden – vid överbelastning, överhettning, över- eller underspänning stängs Dometics smarta omvandlare av automatiskt. Och slås på igen när allt åter fungerar normalt. De är dessutom tysta, eftersom den inbyggda fläkten anpassar sig efter belastning och temperaturförhållanden.

SinePower DSP finns i tolv varianter, från 150 till 2000 W, samtliga för 12 eller 24 V. De från 600 W och uppåt har även ett energisparande standby-läge som används när ingen eller lite ström används samt en fjärrkontroll som styr alla basfunktioner.

SinePower DSP-T finns i åtta varianter, från 1300 till 3500 W, samtliga för 12 eller 24 V. Förutom de tidigare nämnda fördelarna har de integrerad prioritetskoppling med spänningssynkronisering, vilket ger en smidig övergång från omvandlare till nätspänning så snart en extern strömkälla är ansluten.

Det finns även en fjärrkontroll (DSP-EM) som tillbehör. Med den kan man programmera när man vill att omvandlaren ska vakna från standby-läget, till exempel redan när man laddar mobilen eller kanske först när man använder vattenkokare och hårtork. Vill man spara lite extra ström kan man aktivera batterisparläget. Då stängs omvandlaren av helt efter att ha stått i standby-läge en viss tid. Man kan också ansluta en batterisensor för att skapa ett smart strömövervakningssystem som gör att man kan följa batteriets laddningsstatus.

www.dometic.com