Serious Fun – Heinekenregattan 2019

I september 2017 förstörde orkanen Irma stora delar av St. Maarten. Trots det genomfördes den 38:e Heineken regattan 2018 med 125 deltagande båtar. snart är det dags igen!

Vanligtvis finns 200 båtar på startlinjen och arrangörerna räknar med att närma sig den siffran 2019 nu när mycket av förstörelsen åtgärdats. Bärgning av sjunkna båtar har pågått sedan slutet av 2017 och ankringsplatsen ute i Simpson Bay och inne i Lagunen har rensats så att även mega yachter åter kan komma in i denna.

Regattans motto Serious Fun speglar de partyn och musikaliska aktiviteter som gjort den till största regattan i Karibien och pågår från den 28 februari till den 3 mars 2019. Klasserna spänner från Maxis till långfärdsbåtar med jollen kvar på däck…

En populär klass är bare boats, det vill säga uthyrningsbåtar som seglar utan spinnacker och som hyrs av besökare som kommit till St. Maarten för att segla i passadvinden. I tävlingen ingår såväl bankappsegling som ön runt. Crusingklassen 2017 vanns för övrigt av svenska Flying Penquin, en långfärdsutrustad Najad 440 med Hjalmar och Brittis Schibbye som skeppare.

Mer information på www.heinekenregatta.com.

Organisationen kring evenemanget är i full gång och regattakontoret besvarar frågor och tar emot anmälningar  på racing@heinekenregatta.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*