Rymlig långfärdsbåt med beach club

Maritimo från Australien har lanserat denna stora familjebåt på nästan 20 m. egen beach club och en toppfart på 34 knop gör att Maritimo X60 sticker ut från mängden.

Det australiensiska varvet lanserade sin helt nya X-Series för ett par månader sedan. Tolv båtar var sålda redan innan produktionen startade, så det här kan bli en storsäljare, trots att det är en både dyr och mycket stor motorbåt.

X-Series har typiska kännetecken för Maritimo, som är Australiens ledande varv i sin klass. Båten har ett effektivt skrov som drivs med svenska motorer. Antingen 2xScania 925 hk och en toppfart på 34 knop eller ännu högre toppfart med 2xVolvo Penta à 1 000 hk.

Bränsletankarna på totalt 4 200 liter diesel kostar en mindre förmögenhet att fylla. Men räckvidden är imponerande för en båt på över 30 ton. Vid 27 knops marschfart är bränsleförbrukningen under 100 lit/h per motor, vilket är förhållandevis bra.

Båten har långa, svepande linjer längs med hela kupén. Det är en mångsidig båt med stora och ljusa utrymmen, både i kabinen och på nedre däck. Kunderna kan välja mellan tre (standard) eller fyra kabiner och upp till åtta kojer. Akterdäck är speciellt utförmat för att kunna användas som badplattform, beach club, tender garage, extra pentry eller bara för avkoppling.

X60 finns även i en Queen version med en extra VIP-kabin med stora bäddar och panoramafönster. Ett annat alternativ för inredningslösning kallas Regency Suite och omfattar större gästutrymmen men bara två kabiner.

Det djupa V-skrovet och båtens tyngd gör att båten går mjukt i sjön. Dessutom har Maritimo samarbetat med Twin Disc för att utveckla ett EJS joystick system. Båten är utrustad med Twin Disk Quickshift transmissioner, EC 300 Electronic Control System, Express Joystick och Express Positioning System för att hålla den på rätt position.

Nästa modell i X-Series blir en Maritimo X50, som redan har sjösatts och kommer att lanseras senare.

Priset för X60 är cirka 1,38 MEURO, motsvarande 18 Mkr med svensk moms. Varianterna med beach club eller Queen version kostar ytterligare en halv miljon kr extra.

Tekniska fakta:
Längd:         19,42 m
Bredd:          5,21 m
Djup:            1,55 m
Vikt:              30,5 ton
Bränsle:       4 200 liter
Vatten:         800 liter
Hålltank       300 liter
Kabiner:       3–4
Kojer:            6–8
Motorer:       2xVolvo Penta D13–800 hk
Info:              http://www.maritimo.com.au/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*