19 oktober, 2018

Marex visar ny 360 Cabriolet Cruiser

Marex 360 Cabriolet Cruiser blir vårens spännande nyhet från norska Marex. Denna 11 m motorbåt följer upp tillverkarens serie med fina bobåtar med stora innerutrymmen.

Den totalt 11,5 m långa båten (badbryggan inräknad) får världspremiär på båtmässan boot 19 i Düsseldorf i januari. Marex, som bygger sina båtar i Litauen, har en tradition med gediget byggda båtar med för- och akterruff. I den här versionen ligger dock samtliga boutrymmen föröver och midskepps.

Båten kan ses som en uppföljare till Marex 310 Sun Cruiser, en volymmodell som tog över efter varvets gamla 27-fotare. I den här modellen finns en midkabin med två rejäla fullängdskojer samt en förlig kabin, även den med en stor dubbelkoj samt en väl tilltagen toalett. Pentryt med 220 liters dubbelt kylskåp återfinns akter om passagerarplatsen, på babordssidan.

Liksom många andra nya motorbåtar har Marex 360 Cabriolet Cruiser gott om ljusinsläpp. Främst via den öppna, aktre delen av salongen men också tack vare två stora takluckor som för ovanlighets skull öppnas i var sin riktning.

Förutom förarplatsen finns två passagerarplatser i färdriktningen. Unt matbordet finns plats för totalt upp till nio personer. Aktersoffan kan även användas som soldäck eller en extra kojplats.

Motoriseringen omfattar fyra olika alternativ. En motor i singelinstallation är Volvo Penta D6 på 400 hk, vilket ger en topphastighet på drygt 30 knop. Alternativen för dubbelinstallation är 2×260 hk MerCruiser diesel, 2xVolvo Penta D4-300 hk eller 2xYanmar V8 320 hk, samtliga med sterndrive. Volvo Penta inkluderar DPH drev, Mercury Bravo III X och Yanmar ZT370.

 

Tekniska fakta

Längd:         10,99 m

Bredd:          3,49 m

Vikt:              7 700 kg

Bränsle:       680 liter

Vatten:         375 liter

Hålltank:      230 liter

Motor:           Diesel singel 400 hk eller 2×320 hk

Personer:    14

CE-klass:     B

Info:              www.jensenenglund.se

Info: http://yamahacenter.com/stockholm/start