1 november, 2018

Helt ny 45 fots flybridgebåt från Princess Yachts

Princess Yachts lanserar en helt ny F45 Flybridge. Utrymmena för att leva och umgås ombord står i centrum för denna ”mindre” båt, där designen är hämtad från större och mer lyxiga båtar.

Helt nya Princess F45 flybridge har, enligt producenten, ojämförbart störst utrymmen om. Det är en flexibel flybridgebåt med en fullstor ägarkabin, en extra stor flybridge och en unik, elmanövrerad skjutdörr som ökar salongsutrymmet med ett knapptryck.

F45 är fulladdad med tekniska innovationer. Dessutom har båten långa skrovfönster för att släppa in så mycket ljus som möjligt även under däck.

Motoriseringen är som standard två stycken Volvo IPS 600 dieselmotorer, som tillsammans ger 870 hk och en toppfart på 31 knop. Detta gör det möjligt att hantera båten med Volvo Pentas joystick i lägre farter, till exempel vid tilläggning.

Den nya modellen har designats för att ge så mycket elegans och sofistikerad känsla som möjligt, enligt Princess Yachts. För designen svarar trotjänaren Bernard Olesinski, som har som kännetecken de långa och svepande linjerna.

Levnadsutrymmena på huvuddäck har stått i centrum vid framtagandet av båten. Salongen är elegant hopkopplad med akterdäck via den elektriskt manövrerade skjutdörren. Den som vill kan extrautrusta båten med en extra grill- och pentrydel akterut.

I salongen finns ett fullutrustat pentry med mikro och en konventionell ugn med grill. Maten förvaras i kyl och frys, men här finns även en ismaskin och en diskmaskin som tillval.

Salongen har en U-soffa med plats för sex personer. Soffan kan även användas som komfortabel dubbelkoj. Ljudsystemet är en anläggning från Naim Atom audio system (standard).

Under däck finns det plats för upp till fyra gäster i två kabiner, förutom ägarens kabin.

På den stora flybridgen finns en stor, L-formad soffa, dubbla sittplatser med sikt förut och justerbar ratt. Instrumenteringen kommer från Garmin, som har ett samarbete med Volvo Penta.

Det djupa V-skrovet är, som vanligt hos Princess, byggt med vakuuminjicering. Det gör skrovet starkare och båten mer lättdriven än om den byggs med traditionella metoder.

 

Tekniska fakta

Längd:         14,35 m

Bredd:          4,25 m

Djup:            1,09 m

Vikt:              16 779 kg

Bränsle:       1 300 liter

Vatten:         487 liter

Hålltank:      150 liter

Motorer:       2xVolvo Penta D6-435 IPS 600 (2×435 hk)

Toppfart:      29–31 knop

Info:              https://www.princessyachts.com/