2 november, 2018

Max säkerhet med tvåvägs satellitkommunikation

Garmin inReach Mini Marine Bundle är en nyhet för satellitkommunikation med satellit- och tvåvägskommunikation samt SOS larm via satellitnätverket Iridium1. inReach Mini Marine Bundle är gjord för livet på vattnet och innehåller förutom enheten ett robust fäste och en 12V strömkabel.

Pressmeddelande:

Kompakta inReach Mini är en ovärderlig följeslagare för båtförare, sportfiskare och sjömän och kan kopplas ihop med flera av Garmins produkter, handdatorer och andra mobila enheter. Du behöver inte oroa dig för dålig mobiltäckning, inReach Mini fungerar överallt när du använder satellitnätverket Iridium. Nya inReach Mini Marine Bundle visas på Fort Lauderdale International Boat Show i Garmins monter.

För att kommunicera med inReach krävs en prenumeration. Det finns flera olika abonnemang att välja mellan, månadsvis eller år och med olika typer av tjänster som ingår. För dig som båtförare är det flexibelt och du kan avbryta abonnemanget vid lågsäsong om så önskas.

inReach Mini är liten men kraftfull, knappt 10 x 5cm och väger bara 120 gram, men ändå har den allt från meddelanden och spårning till SOS-alarm. Den kan användas ensam eller ihopparad med en kompatibel enhet, inklusive det breda utbudet med Garmins GPSMAP-plottrar och handdatorer samt andra mobila enheter. Trådlös enhet-till-enhet-anslutning låter dig fjärrstyra inReach Mini för att skicka och ta emot meddelanden även när enheten ligger nere i båten. InReach Mini kan också anslutas till Garmins populära quatix 5 smartwatch och från den kan du både larma SOS och skicka meddelanden.

Earthmate-appen paras enkelt ihop med inReach Mini via Bluetooth till en kompatibel smartphone2 för access till obegränsade kartor, flygbilder och amerikanska NOAA-diagram. Med Earthmate-appen kan du dessutom enkelt använda samtliga inReach-funktioner på den ihopparade mobilenheten, inklusive platsspårning och du kan dela sin plats med vem som helst i kontaktlistan. Appen ger dig smidig access till den kompatibla enhetens kontaktlista utan att någon manuell inmatning behövs.

Som med alla inReach-enheter kan du vid nödfall trycka på SOS-knappen och skicka en nödsignal till GEOS, ett internationellt samordningscenter för nödsituationer som finns tillhands dygnet runt. GEOS spårar enheten som utlöst SOS-alarmet, meddelar utvalda kriskontakter och skickar den hjälp som behövs till den exakta platsen. GEOS bekräftar att hjälp är på väg och uppdaterar även kontinuerligt användaren om status för responsteamet. GEOS kontaktar också dina kriskontakter och informerar dem om situationen.

inReach-enheterna ger dig också tillgång till en molnbaserad webbplats för att inte bara planera framtida resor med specifika waypoints och rutter, utan också för att skapa förinställda meddelanden och snabbtexter. På webbplatsen kan du synkronisera och hantera enhetens inställningar, uppdatera mjukvara, länka till konton på sociala medier och lagra obegränsat med platsspårningsdata. För att ta emot väderprognoser tillhandahåller vald tjänstleverantör detaljerade väderuppdateringar direkt till inReach Mini. Du väljer antingen bas- eller premiumpaketet för prognoser på land eller marint, ser förhållandena för en aktuell plats, waypoints eller en framtida destination.

InReach Mini är designad för att klara extrema förhållanden och är slagtålig och vattenklassad till IPX73. inReach Mini Marine Bundle innehåller ett inbyggt, uppladdningsbart litiumbatteri för upp till 50 timmars användning i standardläge med 10-minutersspårning och upp till 20 dagar vid 30-minuters intervall förlängt spårningsläge. Den har också en marin hållare, 12-volts strömkabel och flytband. inReach Mini Marine Bundle förväntas finnas tillgänglig under första kvartalet 2019.

Info: www.garmin.com/newmarine