2 november, 2018

Kompromisslös ”SUV” från Kanada

Den här eleganta motorbåten i aluminium kommer från kanadensiska Tactical Custom Boats. Med dubbla utombordare från Seven Marine är det en kompromisslös, Targaliknande båt för 35 knops marschfart.

Tactical Custom Boats, med bas i Richmond utanför Vancouver i Kanada, är en del av varvsgruppen Platinum Group. Företaget med sitt systerbolag Platinum Marine är känt som ett av Kanadas främsta för att renovera yachter.

Varvet har byggt yachter på över 100 fot, men här handlar det om en mer lämplig storlek för skandinaviska förhållanden. Den passar säkert lika bra i våra vatten som utanför Vancouver med sin ”nordiska” skärgård.

Foto: Tactical Custom Boats.

T40 Express Yacht är byggd i aluminium. Båten är avsedd för erfarna båtägare som vill ha något alldeles extra när det gäller komfort och prestanda. Det märks på utrustningslistan, som innehåller allt från stabilisatorer till avancerade joystickssystem.

Båten är designad för att kunna marscha i 35 knop utan kompromisser. De två stora V8-utombordarna bör kunna ge både styrkan och toppfarten för detta. Alternativ motorisering är 3xYamaha 350, även det V8-motorer. Seven Marine ägs för övrigt av svenska Volvo Penta sedan något år, vilket ger en föraning om hur Volvo tänker för större båtars motorisering…

T-40 Express Yacht är helsvetsad i aluminium enligt CE Ocean A.

Båten har tre stationer med ZF Marine Joystick Maneuvering System (JMS), som samarbetar med både bog- och häckpropellern. Den är utrustad med Mercury Racing K-Plane trimplan.

 

Tekniska fakta

Längd:         12,1 m (exklusive motorer)

Bredd:          4,1 m

Vikt:              11 340 kg

Bränsle:       2 460 liter

Vatten:         378 liter

Hålltank:      98 liter

Motorer:       2xSeven Marine 627 hk utombordare

Marschfart:  35 knop

Info:              http://tacticalcustomboats.ca