30 november, 2018

Premiär för Merry Fisher 895 Marlin

Jeanneau har världspremiär för helt nya Merry Fisher 895 Marlin på Paris Boat Show, som öppnar 8 december. Det är en sportig och praktisk kabinbåt med utombordare.

Nya Merry Fisher 895 Marlin är främst tänkt för ett sportigt liv på vattnet och fiske. Ombord finns även plats för kajak och all möjlig utrustning för roliga dagar på sjön. Här finns även utrymme för besättning och gäster, både dagtid och nattetid. Båten har fyra fasta kojer och badrum med toalett.

Som vanligt med båtarna i den här modellserien är kabinen praktisk med runt-om-sikt. På däck finns plats för att lätt kunna röra sig fritt, även med fiskeutrustning. För den som vill sola eller bara sitta och njuta finns plats både i fören och i aktern.

Salongen är L-formad med två stora sittbänkar och ett fällbart matbord på styrbords sida. Föraren kommer snabbt ut på sidodäcket genom en stor dörr, något som underlättar tilläggning och allt arbete på däck. Det är dessutom mycket smidigt att ha enkel tillgång till sidodäcket.

I mitten av salongstaket finns en öppningsbar lucka. Hela inredningen är helt nygjord i denna nya version av Merry Fisher.

Akteröver sitter två utombordsmotorer inramade av en uppfällbar bänk. På respektive sida finns badplattformar, stuvutrymmen med mera.

Skrovets bottenvinkel är väl tilltagen för att skapa en stabil och snabb båt. Med 2×250 hk motorer på akterspegeln har vi inte sett någon uppgift om prestanda, men båten bör göra cirka 40 knop.

Tekniska fakta

Längd:         8,83 m

Bredd:          2,99 m

Djup:            0,62 m

Vikt:              3 200 kg

Bränsle:       2×200 liter

Vatten:         100 liter

Kojer:            4+1

CE-klass:     C10/B6-C8

Motor max:  2×250 hk

Design:        Centowski & Denert Design, Jeanneau Design

Info:              https://www.yamaha-motor.eu/se/sv/