3 december, 2018

Dragonfly växer med 32-fotare

Helt nya Dragonfly 32 Evolution får världspremiär på Salon Nautique i Paris nu i början av december. Båten finns även med på Boot 2019 i Düsseldorf.

Danska Dragonfly 32 Evolution är en vidareutveckling av den populära Dragonfly 32 Supreme. Tillverkaren, Quorning Boats, har arbetat vidare med båtens design för en helt ny generation båtar, som först utvecklades för Dragonfly 25 och även Dragonfly 28 Performance.

Nu tar varvet ett steg ytterligare med bland annat en ny skrovdesign och ny teknik i Dragonfly 32 Series med den helt nya Dragonfly 32 Evolution. Den nya designen ger 20 procent ökad flytkraft och 20 cm extra bredd över allt. Dessutom ligger flytkraften lägre, vilket ger bättre stabilitet så att båten tål starkare vind och mer fart.

Båten har även fått mindre våt yta vid segling i lätta vindar. I starkare vindar ger det uppdaterade skrovet snabbare och mer komfortabel segling. Båten är nu mer sportig och följsam att segla och reagerar snabbare på rodret.

Nya Dragonfly 32 Evolution har även fått en ny interiör i almträ. Det ger ett ljust, modernt och trevligt intryck.

Info: www.dragonfly.dk