18 december, 2018

Ny serie sportiga RIB från Valiant

Mercury Marine kompletterar med ett nytt sortiment Valiant Sport RIB. Nyheterna är kraftigt influerat av Mercurys yrkesbåtar i Raptor-sortimentet och omfattar helt nya styrpulpeter, ståstolar i polyester och nya sittbänkar i aktern – allt förbättrat för en bättre ergonomi, högre komfort och förbättrad förvaringsmöjlighet.

Skroven har fått goda vitsord för sin effektivitet och prestanda och nu har också durken förbättrats. Det innebär mer utrymme som gör det enklare att förflytta sig runt i båten och underlättar installationen av nya tillbehör.

De nya modellerna är:

470 Sport – finns i PVC – Öppet skrov utan pulpet

500 Sport i PVC eller CR/CSM med pulpet och ståstol.

550 Sport i PVC eller CR/CSM med pulpet och ståstol.

580 Sport i PVC eller CR/CSM med pulpet och ståstol.

630 Sport i PVC eller CR/CSM med pulpet och ståstol.

690 Sport i CR/CSM med pulpet och ståstol.

750 Sport i CR/CSM med pulpet och ståstol.

Båtarna har den mörkgrå gelcoat som lanserades för två år sedan på den begränsade utgåvan Black Carbon.

En av specialversionerna är ”Black Carbon”, som är skapad för sportbåtsägare som vill stå ut i mängden. Den har samma utrustning som standardmodellerna i sortimentet och finns i tre storlekar; 630, 690 och 750.

Det som gör båten speciell är den svarta ORCA 1,670 decitex CR/CSM-pontonen som imiterar kolfibermönstret, med tyg från Pennel and Flipo. Speciell klädsel i tyget Vogue Black Onyx med röda tjäderlister framhäver dessa modellers Sportiga sida. Ratten är tillverkad i kolfiber.