19 december, 2018

80 fots Pearl Yachts i Düsseldorf

Pearl Yachts är ett av de yachtföretag som ställer ut på Boot Düsseldorf i januari 2019. Den här gången visar de en lyxig 80-fotare god för 35 knop. Ombord finns bland annat en pool.

Engelska Pearl Yachts, som grundades 1997, är inte lika känt som Sunseeker, Princess eller Fairline. Trots det tillhör varvet den krets av riktigt lyxiga yachtbyggare som bygger bland de mest påkostade båtarna. Båtföretagets flotta består av tre modeller: Pearl 65, Pearl 80 och helt nya Pearl 95.

På Boot Düsseldorf, som arrangeras 19–27 januari, visas Pearl 80. Det är en stor yacht på 23,9 m, fullproppad med lyx. Hela båten är byggd och designad för den som vill kunna kryssa bekvämt, framför allt i varma vatten som till exempel Medelhavet.

För design och konstruktion svarar två av yachtvärldens mest kända konstruktörer, Bill Dixon har designat det yttre medan Kelly Hoppen står för all inredning.

Yachten har sportiga linjer. Särskilt fokus har lagt vid att skapa en aerodynamisk design för prestanda och effektivitet. Även de stora glasrutorna har fått särskild design med reflekterande ytor även nära vattenlinjen. Samtidigt har glasytorna använts för att släppa in ljus, framför allt vid pentryt och i salongen.

Kelly Hoppen, som även är inredningsdesigner för hus, är känd för att skapa en lyxig känsla i yachter. Här har hon använt olika material och textilier för att öka kontraster och rymdkänsla. Hon använder gärna grå och neutrala toner i eleganta kombinationer.

Båten har ett djupt V-skrov, vilket ger den fult planande Pearl 80 god manövrerbarhet upp till toppfarten på 35 knop. Motoriseringen är två stycken MAN V12-1800 dieselmotorer med V-drive (vinkelväxel).

 

Tekniska fakta

Längd:         23,9 m

Bredd:          5,99 m

Djup:            1,6 m med Zeus poddar

Vikt:              57 ton

Bränsle:       5 250 liter

Vatten:         1 300 liter

Toppfart:      35 knop

Räckvidd:    350 Nm

Kojer:            8+2

Info:              www.pearlyachts.com