Fler båtar på Stockholms båtmässa

Med ett bättre bokningsläge inför Allt för sjön 2019 för tredje året i rad bjuder Stockholms båtmässa på en mängd nya båtar.

I A-hallen fortsätter segelbåtarna att komma tillbaka. Hallberg-Rassy, Arcona, Najad, Jeanneau och Dufour är bokade. Även Linjett 43 från Rosättra varv kommer och har annat spännande att visa. Seglarförbundet, KSSS och SXK bjuder på aktiviteter för unga och äldre. De arrangerar även flera nya och spännande seminarier i SailForum.

– Motorbåtarna är fler än någonsin. Minst fem helt nya varumärken lanseras med intressanta koncept, säger Hanse Thorslund, Projektchef för Allt för sjön.

– Fairline är tillbaka och självklart finns Princess med bland de riktigt stora båtarna på Allt för sjön.

I B-hallen har Waterpark en egen aktivitetshall eftersom Explore/Fotomässan arrangeras senare i mars. Det innebär mer utrymme för fler utställare, Skimboard för de unga surfhungriga och en egen bassäng för radiostyrda båtar (segling/ motorbåt) Det utlovas beachkänsla och fler kända profiler.

– I år växer C-hallen med två nya områden Bryggor och Trailers. Bägge stod tidigare i Hall A men på grund av den stora båttillströmningen så flyttas dessa. Dessutom kommer de i ett bra sammanhang för de som redan har båt och behöver komplettera upp. Vi satsar också på att få fler fiskemontrar och har även byggt upp en scen för utbildning, säkerhet och navigation, säger Hanse.

Classic Boat Show gästas av Heleneborgs Båtklubb, som firar 100 år. Det finns många klenoder och vackra klassiker bland deras medlemmar från Pålsundet. Miljön blir likt Pålsundet med eget klubbhus och riktiga pålar. Övriga Classic kommer också ha några fina båtar och aktiva montrar. I år cirka 22 stycken.

Det blir också en Innovation & Design-utställning i samarbete med SYR, KTH och Chalmers. Här handlar det om att lyfta fram svensk innovationskraft och projekt som ligger i olika utvecklingsfaser.

www.alltforsjon.se

Bildtext: Bättre bokningsläge för tredje året i rad betyder fler båtar på Allt för sjön, som arrangeras 1–10 mars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*