Flera världspremiärer på Båtmässan i Göteborg – årets kvinnliga seglare besöker mässan 6 februari

Båtmässan i Göteborg firar 60 år 2–10 februari. Jubileumsupplagan bjuder på ett fullspäckat program med bland annat årets kvinnliga seglare och en rad världspremiärer.

– Vi slår på den extra stora trumman för att fira vårt jubileum. Vi gläds av att närma oss en nästan helt utsåld utställning fylld med båtar och tillbehör som gör båtlivet både roligare och mer innehållsrikt. Dessutom väntas runt 50 rykande heta världs- och Skandinavienpremiärer på båtsidan visas upp, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

Båtmässan har blivit allt mer ”levande” med många olika aktiviteter de senaste åren. Det fortsätter även 2019, då mässan bjuder på ett mycket omfattande program.

– Vi har aktiviteter som syftar till att både locka de frälsta, men även dem som är nyfikna på båtlivet. Populära inslag som prova-på-poolen, segelbåtsbassängen och dragbassängen återvänder och nytt för våra yngre besökare är Båtmässans lilla båtvarv där man får bygga och designa sin egna båt. Det blir också comeback för den uppskattade surfsimulatorn, säger Jacob Ryder.

De båtar som får världspremiär på Båtmässan är:
Yamarin 46 SC
Anytec A30
Falcon 7C
Iron 647 (nytt varumärke från Ironbrothers i Göteborg)
Iron 707
Iron 767
Silver Hawk BR
Bella 640DC
Aquador 25DC
Aquador 25 HT

På Båtmässan blir det premiär för Mäklarbryggan, där sex mycket fina begagnade segelbåtar visas upp och förmedlas. Detta är ett nytt samarbete tillsammans med Båtagent, XLNT Yachting och Knape Marin. För den som vill ha ännu mer segling arrangeras ett seglarhäng på plan 2.

Båtmässan får även besök av Klara Wester och Rebecca Netzler. Efter sina framgångar på kappseglingsbanorna valdes de till Årets kvinnliga seglare av Svenska Seglarförbundet 2018.

I februari kommer Klara och Rebecca till Båtmässan. De fortsätter sin OS-satsning och kommer till mässan direkt från världscuptävlingar i Miami.

I början av 2018 fick de sitt internationella genombrott, då de blev bästa svenska besättning med en niondeplacering i klassiska Princess Sofia Trophy, på Mallorca. Framgången följdes upp med en sjätteplacering på världscupen i Hyers. I oktober korades de till Årets kvinnliga seglare.

– Det är först nu i slutet som vi inser att det faktiskt har gått ganska bra i år, berättar Rebecca Netzler som summerar ihop fyra topp-tio-placeringar av fem möjliga med bronset i Enoshima i Japan som kulmen.

De senaste tre åren har hon seglat tillsammans med Klara Wester i klassen 49er FX, den snabbaste tjejklassen och damernas motsvarighet till herrarnas skiff. Klassen är ny i OS-sammanhang och var med första gången på OS 2016 i Rio de Janeiro. Nästa gång blir OS i Japan 2020 och då tänker tjejerna vara med.

Sedan två år tillbaka tränar de på heltid och befinner sig mestadels utomlands.

Planen för nästa år är att ta sig till för-OS i Japan och sedan knipa en OS-plats i kvalet i Nya Zeeland i december.

Klara och Rebecca medverkar på Stora Scenen 6 februari.

www.batmassan.se

Scenprogrammet finns här >>

Sportfiskeprogrammet finns här >>

 

Bildtext:

Nimbus T11 har världspremiär på Boot Düsseldorf i slutet av januari. Därefter visas den helt nya båten på Båtmässan i Göteborg.

Det blir Skandinavienpremiär för Marex 360 Cabriolet Cruiser i Göteborg.

Klara Wester och Rebecca Netzler valdes till Årets kvinnliga seglare av Svenska Seglarförbundet 2018. Den 6 februari kommer de till Båtmässan.

Artikelbilden: Siktet är inställt på OS i Japan 2020, men i februari besöker tjejerna Båtmässan. Foto: Mark Lloyd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*