4 januari, 2019

Anmäl båtklubben till tävlingen om Årets Båtklubb!

Årets Båtklubb är en av de finaste utmärkelserna inom båtlivet. Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som varje år, via en jury, utser en av Svenska Båtunionens 900 båtklubbar till Årets Båtklubb.

Alla båtklubbar inbjuds att deltaga. Vinnande klubb erhåller utöver ett dignande prisbord med båttillbehör med mera för minst 125 000 kr en specialbyggd skylt tillverkad i ädelträ och komposit från Thore Berntssons båtbyggeri utanför Marstrand och en flagga från SBU.

Förra året utsågs Grundsunds Båtklubb till Årets Båtklubb 2017 och nu öppnas möjligheten att deltaga i kampen om 2018 års Årets Båtklubb. Tävlingen har pågått sedan 2010.

För att deltaga måste båtklubben skicka in en anmälan om att man vill deltaga i tävlingen. Senast 11 januari 2019 måste vi ha nomineringar och motiveringar.

Anmälan ska innehålla en beskrivning av klubbens genomförda verksamhet under 2018. Till exempel verksamhet, utbildningar, ungdomssatsningar, kvinnligt och manligt tänk, vad man sysslar med under den mörka delen av året, miljöarbete, hemsida, samarbete med andra föreningar eller myndigheter, spännande kommittéverksamhet, antal medlemmar med mera.

Det är alltså båtklubbens samlade beskrivning av sin verksamhet som ligger till grund för juryns arbete att utse Årets Båtklubb. Något röstningsförfarande från enskilda båtklubbsmedlemmar behandlas inte. Prisutdelningen för Årets Båtklubb 2018 äger rum lördag 2 februari 2019 på Båtmässan i Göteborg. Vinnande båtklubb har samtidigt att på plats ta hand det dignande prisbordet.

Mer info: www.aretsbatklubb.se