18 januari, 2019

Bayliner satsar på helt ny däcksdesign

Med två nya DX-modeller vill Bayliner förändra konceptet för styrpulpetbåtar. Med maximalt utnyttjande av utrymmena och trubbigare design har de här 19-fotarna ovanligt gott om plats.

Bayliner DX2000 för utombordare och DX2050 med sterndrive bygger båda på samma skrov med motoriseringen som största skillnad. Båda modellerna har väl utnyttjad design och kan anpassas på olika sätt. De lanseras inför 2019 års säsong i USA, men det är oklart om och när de kommer till Sverige.

DX2000 och DX2050 är både 5,85 m lång 2,55 m breda. Utombordarversionen är godkänd för tio personer medan den med inombordare för ta med nio personer ombord. Båtarna finns med flera olika standardlösningar för inredningar och kostar från 25 249 dollar i USA, vilket med svensk moms motsvarar cirka knappt 300 000 kr.

Amerikanska Bayliner, som är världens största tillverkare av fritidsbåtar, försöker hela tiden förbättra sina båtars design. Det gäller inte minst styrpulpetbåtarna, där de nya modellerna har en lite annorlunda design jämfört med Bayliners övriga dagtursbåtar.

Här finns till exempel flera möjligheter att hoppa i sjön och ta sig upp i båten igen. båtarna har rejäla inbyggda badplattformar, men även väl utlagda stävar. Samtliga tre inredningslayouter omfattar dynor på alla sittplatser. Akter ut finns möjlighet till en solbädd med separata dynor. Ombord finns även gott om små och stora stuvutrymmen, USB- och 12V-uttag.

Standardmotor på DX2000 är Mercury Marines 115 HP EFI FourStroke utombordare med Mercury 115 HP Pro XS, 150 HP EFI FourStroke och 175 HP GW FourStroke som alternativ. DX2050 erbjuds som standard med Mercury Marine 200 HP ECT 4.5L A1 sterndrive med Mercury 250 HP ECT 4.5L MPI A1 och 250 HP ECT 4.5L MPI B3 sterndrive som alternativ.

Svensk kontakt: www.marindepan.se