18 januari, 2019

Nu öppnar världens största båtmässa

Lördagen 19 januari slår Boot Düsseldorf upp sina portar. Denna världens största båtmässa inomhus har allt för alla båtintresserade och är öppen 19–27 januari.

I de totalt 16 stora hallarna på över 220 000 m2 visas allt från charterturism till motor- och segelbåtar samt riktigt stora lyxyachter. Drygt 1 600 båtar, varav 180 segelbåtar, finns på plats från tillverkare i hela världen. För första gången omfattar mässan över 2 000 utställare, jämfört med 1 923 utställare från 68 länder 2018.

Bland premiärerna med svenskt intresse finns nyheter från Nimbus, Brabus Axopar, X Shore, Sealine, Princess, Sunseeker, Beneteau, Swan och många, många fler.

En av årets nyheter är Tech Zone – i anslutning till segelcentret i hall 15 hittar vi ett nytt teknikområde för högpresterande vattensporter. Tech Zone bjuder bland annat på korta videosekvenser, futuristiska produkter och eSailing. Här kan du ha ett expertsnack och förstås testa på de olika aktiviteterna. Så följ med ombord på en Volvo Ocean 65, en TP 52 eller sätt segel med Lina Rixgens på hennes Mini 6.50.

För 50 år sedan var det GPS:en som fascinerade seglarvärlden, idag rör sig allt kring Foiling, Wingsails, design och alternativa sätt att bygga båtar. Vad är skillnaden mellan ett traditionellt segel och ett vingsegel? Hur kan en 44 fots katamaran åka på två foilspetsar? Var ligger skillnaden mellan L- och T-Foils? Många frågor som alla får svar på Tech Zone.

Succén ”The WAVE” finns förstås på plats. Denna konstgjorda surfinganläggning lockade över 110 000 surfare förra året.

Öppettider är kl. 10–18 varje dag. Biljetter finns tillgängliga online på www.boot.de