Klimatansvar på Båtmässan

Miljö och vattenliv står i centrum för Båtmässans kanske viktigaste scenprogram, som genomförs tisdagen 5 februari. Frågan är om båtbranschen kan göra mer för att ta sitt ansvar för klimatet.

Ett av inslagen i mässan är ett digert scenprogram som spänner över allt från segling via paddling och sportfiske till gamla och nya båtar.

En av gästerna är Christoph Ballin, vd för och medgrundare av elmotortillverkaren Torqeedo. Företaget är sålt till motortillverkaren Deutz, men Ballin är kvar som ansvarig för bland annat företagets strategiska inriktning.

– Vi är mycket glada för att Christoph Ballin besöker Båtmässan och visar hur allvarliga klimatfrågorna är. Han är en verklig tungviktare inom båtbranschen, säger Bengt Wallin på Båtmässan.

Hur kan båtbranschen ta ett större klimatansvar? Det är rubriken på tisdag förmiddags program, som mässan gör tillsammans med BRG (Business Region Göteborg) och Svenskt Marintekniskt Forum. Innan mässan öppnar genomförs detta B2B-pass som kommer erbjuda ett program där aktörer ger sin syn på ett miljövänligare båtliv och hur framtidens fritidsbåtar och hamnar kan komma att se ut. Programmet kommer bland annat innehålla inspel kring båtbranschens fossilfria utmaningar, elektriska drivsystem som lösning, design och material samt utveckling av infrastruktur för laddning.

Mer information om programmet: https://www.businessregiongoteborg.se/sv/kalendarium/hur-kan-batbranschen-ta-ett-storre-klimatansvar

 

Bildtexter:
Elmotorer för båtar och kanoter kan laddas på olika sätt. Här är det en kajakmotor som ska laddas.

Christoph Ballin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*