31 januari, 2019

Helix generation 3 med MEGA Imaging+

I många år har fiskare litat på att Humminbird HELIX hjälper dem att hitta fisk. Nu har Humminbird uppgraderat serien med MEGA Imaging+ och Dual Spectrum Chirp ekolod för att göra det ännu bättre. Kontinuerlig utveckling och förbättring gör att HELIX idag är en driftsäker och stabil produkt fulladdad med teknik för sportfiskare.

Pressmeddelande:

HELIX G3 och G3N har MEGA Imaging+ med ekolodsfrekvens som är tre gånger högre än traditionell 455 kHz frekvens. Det ger den klaraste och skarpaste undervattensbild någonsin presenterad med 20 procent mer detaljer än MEGA Imaging. Dessutom har sidotäckningen utökats med upp till 60m vilket ger totalt 120m räckvidd och djupförmågan har även den utökats till 60m.

Dual Spectrum Chirp ekolod ger bättre separering av fisk och bättre presentation av fisk med större fiskbågar och bättre förvarningar. Fiskaren kan välja mellan Wide Mode för tydligare fiskbågar och Narrow Mode för bättre detaljer och separering.

Humminbird HELIX är utrustade med AutoChart Live för att skapa djupkartor i realtid direkt i enheten samt kartor på vegetation och bottenhårdhet. Ett populärt verktyg som ger större möjligheter att hitta rätt platser där fisken står. Humminbirds nya AutoChart LiveShare ger möjligheten att dela med sig av sina kartor samt ta del av andras för att lättare och snabbare kunna bygga upp djupkartor i en sjö som inte tidigare varit karterad.

HELIX G3N är en del av One-Boat Network från Humminbird och Minn Kota vilket gör det möjligt att via Ethernet ansluta till och styra en Minn Kota trollingmotor med iPilot-Link direkt från skärmen. Funktionerna och möjligheterna det skapar är många, t.ex. kan man välja att motorn skall köra till en waypoint och elektroniskt ankra där eller följa en djupkurva skapad i AutoChart Live. Om Talon BT grundvattenankare finns installerad ombord kan den trådlöst styras från skärmen.

Bluetooth gör det möjligt att ansluta en smartphone för att se SMS på skärmen, missade samtal, signalstyrka och batteristatus. Om Humminbird FishSmart app finns installerad kan man dessutom uppdatera programvaran i HELIX direkt från sin smartphone.

HELIX G3 finns i 7” och G3N finns i 7”, 8”, 9”, 10” och 12”, HELIX 9 har i år minskat i fysiska mått vilket gör att den nu passar i flera båtar. Samtliga modeller har inbyggd GPS kartplotter och finns i tre olika versioner med Chirp ekolod, 2D ekolod, MEGA DownImaging+ och MEGA SideImaging+.

Humminbird HELIX G3 och G3N pris från 6 595 kr till 28 995 kr.

Info: www.comstedt.se