1 februari, 2019

Anytec A30 – toppmodell god för 60+ knop

Anytecs nya toppmodell A30 har världspremiär på Båtmässan i Göteborg, som öppnar i morgon, 2 februari. Båten är framtagen i samarbete med nederländska designbyrån Vripack och god för 60+ knop.

Anytec har tagit ett rejält kliv med designen av den nya båten. Linjerna är skarpa och moderna. Båten är byggd för att klara upp till dubbla Yamaha V8 XTO Offshore à 425 hk, vilket ger en toppfart på drygt 60 knop. Båten är testkörd så att prestanda har bekräftats.

Samarbetet med Vripack innebär också att Anytec har börjat använda VR (Virtual Reality) i konstruktionen av sina nya modeller. Med VR blir det möjligt att utforska båten redan innan den är byggd och därmed få en bättre slutupplevelse.

– Människor värderar intelligent ergonomi och mångsidighet i allt de äger, inte minst när de investerar i en båt. Om upplevelsen ombord inte möter ens förväntningar är designarbetet för intet. Därför sätter vi alltid människan i främsta rummet och designar båten runt människan. Inte tvärtom. Du upplever det extra tydligt ombord på Anytec A30 med förarplatsens centrala placering, säger Bart M. Bouwhuis och Marnix J. Hoekstra, Creative Directors på Vripack.

Helt nya Anytec A30 är laddad med innovativ teknik och bekvämligheter. Den har till exempel fem fjädrande stolar.

Båten som visas på mässan i Göteborg har 2xMercury Verado 400R, men den kan alltså även förses med x2Yamaha 425 hk.

Tekniska fakta
Längd:               9,62 m
Bredd:               3,10 m
Djup:                  0,7 m
Vikt:                   2 530 kg
Personer:          10
Bränsle:            900 liter
Fart:                   40–60 knop
Motor:               upp till 850 hk

Info:                   www.anytec.se