2 februari, 2019

Årets Båtklubb belönad på Båtmässan i Göteborg

Årets Båtklubb 2018 – Sandvikens Båtklubb – belönades med båttillbehör värda 125 000 kr på Båtmässan i Göteborg på lördagen. Ett 40-tal medlemmar från klubben fanns på plats vid prisutdelningen.

Det är nionde året i rad som Båtliv utser ”Årets Båtklubb”. Bland tidigare vinnare finns både mindre båtklubbar och riktigt stora båtsällskap från storstäderna.

Årets vinnare är Sandvikens Båtklubb i Forshemsviken, ett par mil väster om Mariestad vid Vänern. Det är en välskött båtklubb med cirka 200 medlemmar och 91 båtplatser i en småbåtshamn.

– Den här utnämningen är riktigt överraskande för oss, vi tror knappt att det är sant att en liten förening på en liten ort kan få ett så fint pris. Det känns verkligen hedrande, säger Ingemar Andersson, ordförande för Sandvikens Båtklubb.

– Vi har lagt ner ett stort ideellt arbete där många har varit med från början sedan klubben bildades 1972. Jag har varit ordförande sedan 2002, säger Ingemar Andersson.

Att bli utsedd till ”Årets Båtklubb” innebär att klubben får ett digert prisbord med båttillbehör värda cirka 125 000 kr. Dessutom får klubben en mycket elegant skylt i ädelträ och komposit att hänga i klubbhuset.

– För oss är det en högt prioriterad aktivitet att utse Årets Båtklubb. Det finns många välskötta föreningar med engagerade medlemmar runt om i landet som är värda all uppmuntran, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör Båtliv.

Tidningen Båtliv ägs av Svenska Båtunionen, riksorganisation för cirka 900 båtklubbar i Sverige. Unionens ordförande, Bengt Gärde, delade ut priset till Årets Båtklubb på Båtmässan i Göteborg.

Sandvikens Båtklubbs hemsida: www.sandvikensbatklubb.se

Bildtext: Medlemmar från Sandvikens Båtklubb mottog priset för Årets Båtklubb 2018 på Båtmässan i Göteborg. Årets Båtklubb utses av tidningen Båtliv.

Tidningen Båtlivs motivering till priset:

”Med en stor egen insats och enkla medel har medlemmarna i Sandvikens Båtklubb byggt upp en förening som engagerar många ortsbor. Klubben är ett föredöme inom Svenska Båtunionen med ett stort engagemang inom allt från ungdomsarbete till miljö.”