7 februari, 2019

Wally skapar ny superbåt på 48 fot

Helt nya 48 Wallytender hade världspremiär i Düsseldorf. Denna superbåt på 14,5 m har redan goda möjligheter att bli en klassiker.

Wally Yachts design är ledande i båtvärlden. De flesta båtdesigners ser upp till Wall, som sedan början av året är en del av italienska Ferretti Group.

48 Wallytender är den första modellen som presenteras i det nya samarbetet mellan Wally och Ferretti Group. Trots det har modellen alla kännetecken för en äkta Wally med sin skarpa design och läckra materialval.

– Nya 48 Wallytender är ett bevis för att vårt Wally DNA håller. Det innehåller god design, bevisade prestanda och båten är både rolig och spännande, säger Luca Bassani, Wallys grundare som skapade företaget 2001.

Wallytender har designats som dagtursbåt och inte i första hand som tender till en superyacht, även om den är tillräckligt elegant för att klara den rollen också. Båten är byggd i lättviktsmaterial och komposit.

Enligt varvet är en av de stora fördelarna med den här modellen de stora innerutrymmena, vilket innebär hög komfort och bekvämlighet. Här finns också en stor kabin med två bäddar samt badrum och dusch.

Som framgår av bilderna här intill är däcksutrymmena generösa och väl tilltagna. Om inte det räcker kan man även fälla ut delar av sidorna så att durkytan ökar väsentligt. Den vill bada har tillgång till en stor badplattform med en stege med fem steg.

Besenzoni har tagit fram ett särskilt ankringssystem monterat i fören. Ankaret är osynligt tills det behövs och fälls då ut tyst och elegant. En extremt dyr finess som gör skillnad.

Standardmotorerna är två Volvo Penta IPS 650 à 1 200 hk med joystick, vilket ger en toppfart på 38 knop.

 

Tekniska fakta

Längd:         14,5 m

Bredd:          4,39 m

Djup:            0,65–0,74 m

Vikt:              11 250 kg

Bränsle:       1 200 liter

Vatten:         250 liter

Motorer:       2xVolvo Penta IPS 650 (totalt 1020 hk)

Toppfart:      38 knop

Räckvidd:    300 Nm vid 30 knop

Info:              www.wally.com