18 februari, 2019

Helt ny 400 hk Mercury Verado

Mercury Marine lanserar en helt ny 400 hk Verado utombordsmotor. Det blir därmed den kraftfullaste Veradon i serien med L6SC-motorer.

Den amerikanska tillverkarens kunder har frågat efter en 400 hk Verado, men hittills har deras enda val varit Verado 350 hk eller Mercury Racing 400R som lanserades för fyra år sedan.

Med nya 400 hk får fler användning av Verado på ett mycket större utbud av båtar. I USA är det ju vanligt med stora utombordare i singel- eller flermontage på motorbåtar upp till 15 m (50 fot). Med de nya motorerna kan även styrpulpetbåtar, sportbåtar och större pontonbåtar förses med Verados flaggskepp. Motorn väger 302 kg och är därmed en av de lättare i sin klass.

400 hk Verado kommer att erbjudas i samma versioner som 350 hk Verado, det vill säga med 5,44 tums 1,75 HD (heavy duty) växelhus. Färgerna blir på den amerikanska marknaden tre olika nyanser av vitt: Warm Fusion, Cold Fusion och Pearl Fusion. Motorerna kan utrustas med Mercurys Joystick Piloting for Outboards (JPO).

Mercury Racing kommer även fortsättningsvis att erbjuda 400R med två olika växelhus: 5.44” 1.75 HD, för lättare och snabbare båtar som kan köras på varvtal upp till och över 7 000 rpm, och SportMaster 1.75, som är avsett för riktigt snabba båtar med en toppfart över 70 knop.