12 mars, 2019

Riva visar ny superlyxig yacht

Riva 90’ Argo är den nya måttstocken för hur en riktigt elegant superyacht ska se ut. Denna nästan 29 m långa italienska skönhet har allt som tilltalar köparna av ultimata yachter.

Rivas nya mästerverk, god för 26 knops toppfart, hade världspremiär i Miami i solstaten Florida 12 mars. Det mytologiska namnet Argo, som enligt grekisk mytologi var det allra första fartyget på haven, antyder att det här är något alldeles extra.

Båten har extremt mycket avancerad elektronik och futuristiska lösningar samtidigt som allt har paketerats med tidlös elegans.

90’ Argo är en flybridgeyacht med strömlinjeformad design. Med en längd på 28,49 m hamnar den storleksmässigt strax under två större systrar; Riva 100’ Corsaro och 110’ Dolcevita. Den här yachten är dock nyare och ska enligt varvet vara modernare på många punkter.

Designen är framtagen i ett samarbete mellan Officina Italiana Design och the Ferretti Groups Product Strategy Committee (under ledning av Piero Ferrari) samt Engineering Department. Formen är hydrodynamiskt avancerad och förstärks bland annat av de stora skrovfönstren och de långa glaspartierna.

Bland de olika utförandena finns en lösning med en barenhet med två sittplatser, två soffor och ett coffee table av designern Paola Lenti.

 

Tekniska fakta

Längd:                  28,49 m

Bredd:                  6,50 m

Djup:                    2,15 m

Vikt:                      98 ton fullastad

Bränsle:                8 700 liter

Vatten:                 1 320 liter

Personer:             20

Motorer:               2xMTU 12V 2000 M96L (standard)

Toppfart:              26 knop

Marschfart:           22 knop

Kabiner:               4

Badrum:               5

Besättning:           2 i egna kabiner med bad

Info:                      www.riva-yacht.com