14 mars, 2019

Ny svävare ska rädda liv i Motala och Vadstena

Länsförsäkringar Östgöta vill bidra till att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Det sker bland annat genom att stötta organisationer vars mål är just detta. Under 2018 donerade bolaget en ny svävare till räddningsstationen i Arkösund.

– Som kundägt bolag är det viktigt för oss att fråga kunderna hur de ser att vi bäst kan bidra till trygghet i vårt län. I undersökningar uppger en majoritet av våra kunder att de vill att vi satsar på ideella räddningsinsatser, säger Stefan Nyrinder, vd på Länsförsäkringar Östgöta. Genom att stötta Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala bidrar vi till livsavgörande insatser på Vättern och andra sjöar, under många år framöver

Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala har samarbete med bland annat räddningsstationen i Arkösund vid större larm. De hjälper även till vid sökinsatser efter försvunna personer för att bistå polisen och räddningstjänsten vid exempelvis brand- och isolyckor, både lokalt och nationellt.

– Den nya svävaren kommer att göra stor nytta för oss och rädda liv i Östergötland, säger Håkan Andersson, stationsansvarig vid Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala. Svävaren kan användas året runt – både i förebyggande syfte, till exempel för att informera skridskoåkare om säkerhet, och för operativa räddningsinsatser och sjuktransporter.

Bilden: Frivillige sjöräddaren och stationsansvarige Håkan Andersson och Länsförsäkringar Östgötas vd Stefan Nyrinder i Motala hamn. Foto: Peter Jigerström.