26 mars, 2019

Eniro på sjön med sjökort från Hydrographica

Eniro inleder säsongen extra tidigt genom att släppa årets första stora nyhet till populära På sjön-appen: Specialsjökort från Hydrographica. Med sjökort från Hydrographica direkt i din mobil kan du nu försäkra dig om en ännu säkrare och upplevelserik segelsommar.

Pressmeddelande:

Inför årets säsong inleder Eniro och Hydrographica ett spännande samarbete som innebär att På sjön-appen utrustas med Hydrographicas detaljerade specialsjökort. Hydrographica tillhandahåller storskaliga och mycket noggranna specialsjökort över svårnavigerade skärgårdar längs Sveriges kuster och större insjöar. Sjökorten är betydligt säkrare för fritidsskepparen där djupkurvorna för 2 respektive 3 meters djup är anpassat efter båtsportens behov.

– På Sjön-appen har i nio års tid erbjudit gratis sjökort. Men i och med vårt samarbete med Hydrographica och inkluderandet av deras detaljerade sjökort i i På sjön-appen så öppnas nya, säkra vägar till tidigare stängda områden, och det till ett extremt fördelaktigt prenumerationspris, berättar Magnus Fredén på Eniro.

Alla Hydrographicas specialsjökort finns tillgängliga i appen som en prenumeration för endast 199 kr per år.

– Vi har lagt mycket tid på att få sjökorten att bli så lika de tryckta sjökorten som möjligt. Vi vet att det uppskattas av användarna och känner att vår implementation av Hydrographicas specialkort är den bästa och mest trogna de tryckta sjökorten som någonsin utgivits digitalt, säger Magnus Fredén.

För att erbjuda en sömlös användarupplevelse har Eniro integrerat data från Sjöfartsverkets sjökort och Hydrographicas specialkort. På övre zoomnivåer och platser där Hydrographica saknar data visar appen Sjöfartsverkets information. På nedre zoomnivåer som täcks av Hydrographicas specialkort visas istället dessa. Gränsen mellan de två datakällorna är markerad med en transparent rosa linje.

Specialsjökorten täcker delar av den svenska kusten, Vänern samt Norra Vätterns skärgård.

Nedan finns en lista över alla tillgängliga delar:

Vättern

Norra Vätterns skärgård

Vänern

Värmlandsskärgården

Läckö

Billingsön

Naven

Brommö

Stockholms skärgård

Håkanskär – Vattungarna

Söderarm

Söderarms västra skärgård

Rammskär

Arholma norra

Arholma södra

Själbottna

Östra Lagnö

Husarö

Finnhamn

Träskö Storö

Rödlöga

Norrpada

Rödlöga Storskär

Röder

Ängskär – In-Fredel

Lökharan / Skarv

Lygna

Ut-Fredel

Kallskär

Svenska Högarna

Stora Nassa

Gillöga

Björkskär / Lilla Nassa

Östra Möjaskärgården

Bockö – Storö

Brändö – Ramsmorön

Norra Stavsudda

Södra Stavsudda

Lådna

Munkö

Runmarö Vidskären

Rågskär

Bullerö

Hamnskär – Ormskär

Långviksskär – Hallskär

Biskopsö – Finnskär

Huvudskär

Gillinge

Villinge / Norsten

Norra Fjärdlång

Södra Fjärdlång

Jungfruskär / Skeppskobben

Stockholms södra skärgård

Sörmlands skärgård

Sörmlandsskärgården

S:t Anna skärgård

Kopparholmarna

Aspöja

Marön

Horvelsö

Risö – Kallsö

Hafjärden

Stora Tallskär

Missjö

Vänsö – Tyrislöt

Gryts skärgård

Södra Finnö

Väggö

Gräsmarö

Harstena

Birkskär

Orren / Snäckevarp

Bondekrok

Kråkmarö

Grönsö / Gråbådarna

Fyrudden

Fångö

Laxvarp

Häradskär

Hummelviksfjärden

Blekinge

Tärnö

Matvik

Spjutsö

Tjärö – Järnavik

Västkusten

Hallands Väderö

Härmanö

Vallerö – Saltö

Käringön – Måseskär

Kråksundsgap

Mollösund

Koster NV

Koster NO

Koster SV

Koster SO

Eniro På sjön finns sedan tidigare i en gratisversion och en PRO-version (för prenumeranter). Oavsett version så kommer användaren ha möjlighet att prenumerera på sjökorten från Hydrographica. Appen finns att ladda ner på App Store och Google Play.