17 april, 2019

Västerås Sailing Week – nytt årligt event till Västerås

Elbakajen blir skådeplatsen för Västerås nya årliga event, Västerås Sailing Week. Det kommer att hållas i september varje år.

Jollekappseglarna och Wästerås Segelsällskap gör gemensam sak och skapar Västerås Sailing Week som består av flertalet strandnära och publikvänliga seglingstävlingar uppblandat med uppvisningar, hamnfest, företagsmässa och massor med prova-på-aktiviteter för hela familjen.

En av tävlingarna är den Allsvenska Finalen i Segling där Västerås och Jollekappseglarna nyligen utsågs som arrangör. En annan tävling är Höskroken som är Sveriges största injökappsegling för kölbåtar. Hela arrangemanget står Jollekappseglarna och Wästerås Segelsällskap tillsammans för.

– Vi är både glada och stolta över att bli utsedda till arrangör av den Allsvenska seglingsfinalen, säger Andreas Vasberg som är Jollekappseglarnas projektledare för eventet.

– Att vi dessutom får förmånen att genomföra detta tillsammans med Wästerås Segelsällskap och Höstkroken som nyligen fick pris som Sveriges bästa kappseglingsarrangör gör att förutsättningarna för ett lyckat event inte kan bli bättre, säger Andreas.

– Höstkroken har länge varit en av Sveriges populäraste seglingstävlingar. I samarbete med Jollekappseglarna och den Allsvenska seglingsfinalen med Sveriges bästa professionella seglare gör att vi tillsammans kommer att skapa ett event som verkligen sätter Västerås på kartan, säger Jonas Carrass som är Wästerås Segelsällskaps projektledare för eventet.

Tävlingarna avgörs publikvänligt direkt vid strandkanten utanför å-piren och Lögarängshamnen med speakers och live-TV sändningar.

Seglingstävlingarna ramas in med en hamnfest med mat och dryck, en företagsmässa, uppvisningar, prova-på-aktiviteter samt en seglingstävling för företag och organisationer som vill ta chansen att mäta sig mot varandra i de Allsvenska tävlingsbåtarna.

– Syftet med eventet är att skapa en årlig hamnfest som inte bara lockar seglingsintresserade människor, utan Västeråsare i allmänhet”, säger Niclas Holm som är en av initiativtagarna. ”Därför kommer vi att skapa underhållning för hela familjen, vuxna som barn. Målet är att locka ner fler människor till mälarstranden och verkligen bidra till stadens slogan – Mälarstaden, avslutar Niclas.

 

Bilderna:

WSS och JKV gör gemensam sak – Jonas Carrass (tv) och Andreas Vasberg (th). Foto: Hugo Björklund.

 

Bilder från Allsvenska tävlingar. Foto: Daniel Stenholm.