22 april, 2019

Strängnäs Segelsällskap arrangerar Allsvenskan Segling 17-19 maj

100-årsjubilerande Strängnäs Segelsällskap har efter 2017-års succéarrangemang åter fått förtroendet att stå som värd för årets första deltävling av Allsvenskan Segling. Även denna gång så samarbetar vi med Svenska Seglarförbundet och Europaskolan, för att bjuda alla besökare på publikvänlig och intensiv segling mitt i staden.

Tävlingarna kommer att pågå 17-19 Maj på Mälaren med bas på Ångbåtsbron. Hela arton lag från olika klubbar i landet kommer att vara på plats i Strängnäs för att under 45 intensiva race göra upp om placeringarna i tävlingen.

– Till hemmatävlingen kommer vi att toppa vår egen laguppställning, och hoppas att få till en bra placering på hemmavatten, säger ordförande Jonas Svensson.

Strängnäs har deltagit i Allsvenskan Segling sedan ligan startade för fyra år sedan. Klubben har i hård konkurrens från landets bästa lag lyckats hålla sig kvar, medan hälften av de andra lagen under åren har blivit utbytta.

Publiken kommer att från den vackert belägna bryggan Ångbåtsbron kunna följa tävlingarna på nära håll. Våra duktiga speakers håller publiken uppdaterad på ställningen, och det går även att följa seglingen via den informativa live-trackingen. I år kommer dessutom stora delar av tävlingen att livesändas på webben, med målet att intresserade över hela landet ska kunna följa med i kampen.

För våra besökare bygger vi upp en trivsam miljö med en unik närhet till banan. Cafeterian håller öppet och självklart kommer det även att bjudas på underhållning. Självklart är det fri entré till tävlingsområdet. Vi kommer även att uppmärksamma klubbens hundraårsjubileum under tävlingshelgen.

2017 års tävlingar i Strängnäs blev mycket lyckade, och 2019 kommer att bli minst lika bra.

Söndag

Hålltider

Fredag 17 maj:
09:30                   Lagen börjar sin träning
13:00                   Välkomsttal
14:00-18:00    Tävlingarna pågår

Lördag 18 maj:
09:00-18:00    Tävlingarna pågår, underhållning och aktiviteter på Ångbåtsbron

Söndag 19 maj:
09:00-14:30    Tävlingarna pågår
15:00                   Preliminär tid för prisutdelning, OBS kan ändras p.g.a. väderförhållanden