24 april, 2019

Öppen och rymlig sportyacht från Turkiet

Helt nya Mazu 82 är ett projekt från en turkisk båttillverkare att bygga en stor och öppen båt med maximala utrymmen. Sjösättning av första båten blir till sommaren.

Det första exemplaret har redan sålts till en turkisk ägare. Båten är helt byggd i kolfiber med tre stycken dieselmotorer från Volvo Penta.

Mazu är inget nytt båtmärke. Producenten har sedan tidigare tre olika modeller på 38, 42 respektive 52 fot. Den nya 82-fotaren blir därmed varvets flaggskepp.

Båten har rena och tydliga linjer med stora däcksutrymmen. För designen ansvarar varvets grundare, Halit Yukay tillsammans med Tanju Özelgin. Företaget har även, för första gången, anlitat en särskild inredningsdesigner för att skapa en elegant båt.

82-fotaren har stora utrymmen i kombination med väl tilltagna glasrutor i skrovet för att släppa in ljus och skapa ytterligare rymdkänsla. Som alltid på större båtar är ägarkabinen försedd med eget badrum och en ”walk-in closet”. Här finns också två VIP-kabiner för gäster.

Motoriseringen består av svenska dieslar, 3xVolvo Penta IPS 1 350 på 1 000 hk vardera. Båten byggs helt i epoxy och kolfiber med en lättviktskonstruktion i sandwich.

Tekniska fakta

Längd:                  24,5 m

Bredd:                  5,90 m

Djup:                    1,60 m

Vikt:                      50 ton

Motorer:               3xVolvo Penta IPS 1350

Toppfart:              40 knop

Marschfart:           35 knop

Bränsle:                4 500 liter

Info:                      www.mazuyachts.com