26 april, 2019

8 m öppen solbåt från spanska Nuva

Nuva M8 är den andra nyheten från spanska Nuva, som finns i Barcelona och startades av Andrés Cárdenas, före detta vd för Bavaria Yachts. Nuva M8 är god för 40 knop med dubbla utombordare.

Den första egna modellen från Cárdenas var Nuva M6, som presenterades på den svenska marknaden i höstas via Bergström Marin på Lidingö.

Den nya båten har en skarp och egen design med många finurliga detaljer. Den 7,99 m långa båten har ett rejält soldäck och en kabin som kan förses med dubbelkoj på 1,40×1,90 m samt badrum med dusch. För att bättra boendekomforten har båten även kyl och vask.

Eftersom båten är längre och breda än föregångaren har den också lite mer gedigna sjöegenskaper, vilket ofta är fallet med större och tyngre båtar. M8 är byggd för en 300 hk eller två stycken 150 hk motorer. Topphastigheten beroende på motorval är 35–40 knop. Med en bränsletank på 390 liter blir räckvidden bra.

Med tanke på att detta är en spansk båt är Medelhavet kanske den främsta marknaden. Därför har också båten en väl tilltagen Biminitop som skydd för solen, som kan stuvas undan och förvaras utan att inkräkta på utrymmet på däck.

Båtens interiör har en ståhöjd på 1,90 m. i fören finns en V-formad sittyta som kan användas både av solare och som matplats.

Tekniska fakta

Längd:           9,20 m löa

Längd:           7,99 m vattenlinjen

Bredd:           2,99 m

Djup:             0,48 m

Vikt:               2 300 kg

Toppfart:       35 knop

Marschfart:    22 knop

Bränsle:         390 liter

Vatten:          110 liter

Info:               https://nuvayachts.com/