2 maj, 2019

Segelbåt för delningsekonomer

Jeanneau Sun Loft 47 är en helt ny typ av segelbåt. Den är i första hand byggd för chartermarknaden och seglare som vill njuta av delningsekonomin fullt ut. Därför har den 14 m långa båten till exempel enbart sovutrymmen ombord.

Med tolv kojplatser och fyra toaletter men inget pentry så förstår man att det här är en speciell båt. Jeanneau Sun Loft 47 har tagits fram för att möta trenden med delningsekonomi där alla ombord delar på båtens kostnader.

Båten har tagits fram i samarbete med Dream Yacht Charter. De ville ha en mångsidig båt med enkla boutrymmen men som tilltalade unga människor. Samtidigt skulle kostnaderna vara lågt.

Den nya modellen kommer att erbjudas charterföretag och företag som arbetar med olika typer av resor. Till exempel har The Yacht Week, MedSailors, GAdventures och Dream Yacht Charter redan sagt att de är intresserade av den här sortens båtar.

För designen svarar Jeanneau och Philippe Briand, som är mest känd för riktigt stora och lyxiga yachter. Ombord finns sex kabiner med sovplatser för tolv personer plus en skeppare. Däremot har den inget pentry eller någon speciell matplats.

Som framgår av bilderna här intill är sittbrunnen väl skyddad med en stor, fast vindruta som täcker hela utrymmet i stort sett ända upp till bommen. Sidorna och akterdelen kan dock öppnas.

Tekniska fakta

Längd:              14 m

Längd skrov:     13,24 m

Bredd:               4,49 m

Djup:                 1,85 m

Vikt:                  12–15 ton

Storsegel:         105 m2

Kojer:                12 + 1

Kabiner:            6 + 1)

Info:                  www.jeanneau.com