7 maj, 2019

Aluminiumbåt med fokus på fiske

Stryktålig, lätthanterlig och en näst intill underhållsfri aluminiumbåt. Det är den korta beskrivningen av nya Realcraft 200 PRO.

Den måttliga bottenvinkeln på 13 grader gör den här båten särdeles lättdriven och bränslesnål. Tack vare förarplatsens placering långt bak i båten i kombination med båtens kraftiga dimensionering – med inte mindre än 4 mm tjock plåt i botten – blir färden behaglig även på upprört vatten.

Med 50 hk på akterspegeln kommer den snabbt upp i en ekonomisk marschfart på 23–26 knop och en toppfart på drygt 30 knop.

Listan på lösningar och finesser som faller sportfiskare på läppen börjar med nyss nämnda skrov som med sina 13-graders bottenvinkel lekande lätt kan smyga in på grundområden efter storfångsten.

Sedan uppskattas den väl genomtänkta monteringsplatsen för sonar, ekolod och GPS-plotter vid förarplatsen, de många stuvfacken och hyllorna som lämpar sig för avlånga fiskespön samt att det finns gott om svängrum när man ska svinga fiskespöt.

Realcraft 200 PRO är även tillräckligt lätt för att kunna dras på en obromsad trailer. Förutom Realcraft 200 PRO erbjudes också Realcraft 190 BR Light, en lika sportig variant på samma grundrecept.

Priset är 227 900 kr för en välutrustad båt inklusive en Evinrude på 50 hk på akterspegeln samt en 80 km/h trailer.

Tekniska fakta:

Längd:                  5,10 m

Bredd:                  1,90 m

Vikt:                      390/499 kg (utan/med motor)

Belastning:           5 pers/500 kg

Motor:                  max 50 hk

Toppfart:              31 knop (50 hk, 2 pers)

Bränsle:                lös tank

CE-klass:             C

Pris:                     227 900 kr

Info:                      www.realcraftboats.se