26 maj, 2019

Josefin Olsson femma på EM

Efter en tveksam inledning spurtade Josefin Olsson till sig en fin placering när EM i Laser Radial avslutades i Porto på lördagen. I sista racet blev ”Jossan” tvåa och därmed femma i totalen.

– Jag hade en kämpig start, men kände att jag ville visa vad jag kan i finalen. Jag är riktigt nöjd med finalen. Kanske hade jag några misstag som vi kan slipa på, annars var det toppen, säger Josefin och fortsätter:

– Jag är nöjd att seglingen fungerar bra i stora vågor och mycket vind, men är lite bekymrad att jag inte lyckas bättre i de lätta vindarna. Men det är dåliga starter som ställer till det.

Laser

Nu väntar lite träning hemma i Sverige innan det är dags för Kieler Woche i slutet av juni och i augusti väntar för-OS i Tokyo.

– Japan i sommar blir viktigt och riktigt kul, säger Josefin.

Jesper Stålheim var, precis som Josefin, sjua inför de avslutande två racen på den sista dagen. Jesper var taggad för en bra avslutning. Men han blev sjuk under natten mellan fredagen och lördagen och kom aldrig till start.