Holländsk ”Center Sleeper” med extra utrymme

Boarncruiser 1440 Elegance CS (Center Sleeper) får världspremiär i mitten av ju i. Den nederländska båten har den största centerkabinen på marknaden.

Elegance 1440 är med sina dimensioner på 14,40 x 4,60 m den största båten med så kallad Center Sleeper under 15 m på marknaden. Center Sleeper är samma sak som det vi kallar midkabin och alltså placerad mitt i båten.

Den stora fördelen med en midkabin är att den placeras där båtens bredd är som störst och därmed blir kabinen maximalt rymlig. I den här båten innebär det en riktigt stor dubbelsäng, stora garderober och en egen ”lounge area” på både babords och styrbords sida samt ett stort badrum med dusch och separat toalett. Den här kabinen är avskild från övriga utrymmen ombord för att garantera avstördhet. Gästkabinen är placerad förut, även den med en stor dubbelbädd, eget badrum med dusch och toalett samt förvaringsutrymmen. Den tredje kabinen i båten kan användas som kontor eller för övernattning med en singelkoj.

Elegance 1440 är en bekväm båt godkänd för CE-klass A. Skrovet är mjukt formgivet med en form som ska vara både rymligt och upp till 50 procent mer bränsleeffektivt än mer traditionella skrov i samma storleksklass.

Båten är också utrustad med tillverkaren De Bornstreams nya Canopeasy-system. Det är ett smidigt kapellsystem som gör det möjligt att enkelt täcka akterdäcket.

Tekniska fakta:
Längd:           14,40 m
Bredd:           4,60 m
Djup:             1,20 m
Kojer:            5
Bränsle:         1 600 liter
Vatten:          950 liter
Hålltank:       400 liter
CE-klass:        A
Material:       Stål
Motor:          1 x Volvo Penta D4-180 180 hk/132 kW
alternativ 2 x Volvo Penta D4-180
Pris:               772 176 Euro plus moms

Info:              www.boarnstream.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*