Hunnebo drar ifrån i Allsvenskan Segling

SFS Hunnebo tog sin andra raka segern när andra omgången av Allsvenskan Segling avgjordes under helgen i Limhamn i Malmös södra utkanter.

Inledningen av deltävling två av allsvenskan blev en riktig mjukstart med lätta vindar på fredagen. Endast fem kappseglingar kunde genomföras innan det blev bleke. Regerande mästarna KSSS inledde starkt med två vinster.

Lördagen bjöd på fantastiska seglingsförhållanden med vindar mellan 4 och 9 m/sek. De 18 deltagande klubbarna hade en extra utmaning i att bemästra strömmarna i Öresund. Det visade sig inte minst vid starterna och i rundningar.

Hunnebo inledde lördagen med att vinna fyra kappseglingar i rad, men många andra klubbar har också imponerat med antal vinster, särskilt Stenungsund.

Sista tävlingsdagen blev en rejäl utmaning för seglarna, då det var lätta vindar och stark ström. Hunnebo fortsatte att prestera på en hög nivå och vann hela omgången. Och precis som i delsegling ett i Strängnäs var det Magnus Lundgren som var rorsman ombord. Övriga i besättningen var Klaes Mattsson, Emelie Cui, Mimmi Busck och Karl Mattsson.

– Välorganiserat av Malmö SS. Bra banläggning under svåra förhållanden. Själva är vi jättenöjda med att ha fått ihop det bra med gott lagarbete i båten och känner att vi fått bra utdelning på våra tankar och strategier, säger Magnus Lundgren.

Närmast utmanades Hunnebo av storklubben KSSS och rutinerade skepparen Niklas Edler.

– Som vanligt bra arrangemang, trots svåra förhållanden med en del ström som ställde till det. Det blev väldigt avgörande med timing och positionering i såväl starter som i rundningar. Stort grattis till Hunnebo som seglade fantastiskt bra. Samtidigt kul med tät och jämn konkurrens, trots att vi gjorde några onödiga och kostsamma missar på lördagen, berättar Niklas som seglade med Fredrik Liljegren, Hedvig Liljegren och Carl Johan Leuckfeld.

På tredje plats slutade Stenungsund med Jonas Berntsson, Magnus Lundberg, Hans Oskarsson, William Karlsson och Tova Källerfelt.

– Det som har varit extra roligt denna deltävling är att så många klubblag har vunnit i olika kappseglingar. Det visar på att alla lag har en hög kapacitet och att konkurrensen är hård i allsvenskan, säger tävlingsledaren Isabelle Lindsten.

Allsvenskan avgörs i fyra omgångar och efter helgen väntar nu ett sommaruppehåll. Tredje deltävlingen seglas i Örnsköldsvik 23–25 augusti och sist ut är Västerås som tar sig an finalen i allsvenskan 13–15 september.

Allsvenskan efter en av fyra omgångar

SFS Hunnebo                                   2 poäng
KSSS                                                 6
Stenungssunds SS                            8
Hjuviks BK                                        8
Strängnäs SS                                    13
GKSS                                                 14
JK Västerås                                       18
Särö BK                                            19
Malmö SS                                         20
Stockholm 606-klubb                      21
Halmstads SS                                   22
Upsala SS                                         23
Hudiksvalls SS                                  25
Skanörs BK                                       25
Örnsköldsviks SS                              26
SS Kaparen                                       29
Oxelösunds SS                                 31
SS Hjälmaren                                   32

Foto: Daniel Stenholm.

Info:  www.allsvenskansegling.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*