7 juni, 2019

Tuff och rå öppen båt i aluminium

En grå, rå och ovanligt tuff hyttbåt i aluminium. Så beskrevs V–Boats Voyager 700 Cabin vid lanseringen i våras. Nu kommer uppföljaren.

Pressmeddelande:

V–Boats Voyager 700 Open har allt som man kan förvänta sig av en modern aluminiumbåt med detaljer som härdat glas i rutorna, grova på gränsen till överdimensionerade räcken och knapar samt självlänsar som förmår att tömma båten på vatten även de värsta av förhållanden.

I övrigt präglas Voyager 700 Open av högklassigt hantverk i stort och smått med grova svetsfogar lagda med finess. Rejäla rutor skyddar från fartvind och rykvatten och förarplatsen vittnar om att det ligger en stor portion ergonomiskt kunnande bakom utformningen.

Båten är som max utrustad med en 250 hk Mercury Pro XS, som ger en toppfart strax under 60 knop (beroende på belastning och förhållanden). Båten har en V-bottenvinkel på 18 grader. Den är lättdriven, tystgående och lätthanterlig.

Tekniska fakta

Längd:      7,13 m

Bredd:      2,46 m

Vikt:          1 260 kg

Motor:      250 hk

Bränsle:    260 liter

Personer: 8

CE-klass: C

Pris:         från 669 000 kr (med Mercury Pro XS 250 hk)

Info:          www.vboats.se