10 juni, 2019

Brons till Salminen i världscupfinalen

Vinden räckte inte till i söndagens världscupfinal i franska Marseille. Utan lördagens resultat efter nio race stod sig och därmed gick bronset i Finnjolle till Max Salminen.

– Det här känns bra. Jag har haft kämpigt de två senaste regattorna så det är väldigt skönt att vara tillbaka på toppen, säger Max som haft en svajig regatta.

– Jag tycker att jag har haft en rätt så kämpig vecka egentligen. Därför känns det väldigt bra att sitta på en tredje plats med chans på guld och goda chanser på silver, sade Max inför söndagens avslutning.

De flesta klasser kom inte iväg på söndagen men ett av undantagen var 470 som fick lite västlig vind på cirka 3–4 m/sek vid 16-tiden. Så de kom iväg – och i mål. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström var tre poäng från bronset och var tvingade att ha fransmännen bakom sig – och ytterligare en båt emellan för att ta en medalj. De lyckades segla ifrån fransmännen men fick inte in ytterligare en båt – och därmed missade de bronset med en ynka poäng.

– Vi visste vad vi ville göra men gick inte i mål med dagen. Visst är det jobbigt med en förlust – men en förlust som vi dock kommer ha nytta av framöver, säger Anton.

Foto: Sailing Energy.