10 juni, 2019

Marino Mustang gör comeback efter 50 år

1969 sjösattes Marino Mustang för första gången. 50 år senare har denna klassiker fått ett andra liv och en svensk återförsäljare.

Marino Mustang är en 4,30 m lång sportbåt med fyra säten och vindruta – som såg ut som de flesta sportbåtar i plastbåtens ungdom. Den hade sjöegenskaper utöver det vanliga, vilket gjorde den extra populär som utflyktsbåt och dagtursracer. Men också till en framgångsrik tävlingsbåt.

Hemligheten bakom framgångarna låg i ett välsvarvat skrov som var lättdrivet och snabbt samtidigt som det var stabilt även i stökiga förhållanden.

Sedan ett par år har OY Marino AB återupptagit produktionen denna klassiker och funnit en svensk återförsäljare i Svinninge Båt & Motor som monterar båtarna med moderna Evinrude E-Tecmotorer på 50 hk.

Med två personer ombord kommer man upp i närmare 35 knop toppfart.  Tack vare den låga vikten (250 kg) är Marino Mustang bränslesnål och lätthanterlig vid sjö- och torrsättning med trailer.

Ett nytt grepp är att man kan få sin Marino Mustang i nära nog vilken färg man vill. På listan över extratillbehör kan man välja och vraka mellan ekolod, plotter, automatisk länspump, hamnkapell och mycket mer.

Tekniska fakta:

Längd:      4,30 m

Bredd:      1,70 m

Vikt:          250 kg utan motor

Motor:      50 hk

Toppfart:  ca 35 knop med 50 hk

Personer: 4

Info:          www.svinningebatochmotor.se