17 juni, 2019

Spjutspetstekniken i Information Display för elektronikintegrering

Navico med varumärkena Lowrance, Simrad, B&G och C-MAP lanserar en helt ny kategori av marinteknik – Information Display (ID). Detta ska leda vägen till en ny era för båtintegration och utgör den första signifikanta utvecklingen av flerfunktionsskärmar (MFD, Multifunctional Display).

Pressmeddelande:

Ett nytt avancerat, konfigurerbart grafiskt användargränssnitt skapar den ultimata båtupplevelsen och fungerar som ett centrum för Information Display. Den upplevelsebaserade programvaran presenterar informationen båtägare behöver, när de behöver den, och har fördefinierade kontextuella lägen som visar alla relevanta data för den aktuella båtsituationen. Fördefinierade lägen inkluderar systemkontroller, navigation, ankring och vattensporter. Anpassade lägen kan även enkelt konfigureras efter konstruktörens specifikationer för att bäst framhäva användningsområdet för en enskild båt eller för att komplettera båtägarens intressen (t.ex. navigation, off-shoresportfiske, dagsegling, passager, tävlingsfiske med mera).

Information Display-skärmar består av en bunden glasskärm och ett kraftfullt integreringsnav, och kommer att finnas tillgängliga med ett urval av Lowrance-, Simrad- och B&G-elektronik. Varje lösning består av en eller flera bildskärmar som kopplas samman för att fungera som ett integrerat system. Det centrala navet använder Ethernet-, WiFi- och Bluetooth®-anslutning tillsammans med ekolods-, USB-, CAN- och NMEA 2000®-portar för att ansluta till alla system ombord. Long-life-skärmteknik och en navinstallation som är lätt att uppgradera förenklar utbytesprocessen vid uppgraderingar, vilka kan vara utmanande med standardiserade marinelektronikprodukter. Detta garanterar även skärmkompatibilitet mellan olika årsmodeller för båtbyggare – och underlättar uppgraderingar för ägare.

Information Display har blivit nominerad av juryn I den globalt erkända DAME Design Award 2018 inom kategorin Marinelektronik & marinrelaterad mjukvara. Under METSTRADE 2018 kommer de nominerade och vinnarna att visas i I-nnovationLAB under en speciell DAME 2018 presentation.

Info: www.navico.com