Stabil plattform för socialt båtliv

Stora katamaraner är perfekta för den som vill ha mycket plats. Fountaine Pajot MY40 är en modern båt med enorma utrymmen för sin storlek. Volvo Penta lanserade nyligen sitt samarbete med Fountaine Pajot för att bygga hybriddrivna segelkatamaraner.

Nya MY 40 är båttillverkarens senaste modell i en serie med motorbåtskattor. Bland nyheterna märks att både flybridge och ägarkabinen är de största i sin klass. Båten har en modern design med stora rena ytor och gott om ljusinsläpp.

Fountaine Pajot säger att den här båten har extremt hög komfort och gott om plats både ute oh inne. Allt är optimerat för att ge en bekväm livsstil ombord, främst när båten ligger stilla. Inredningen är uppbyggd kring en stor salong med ett omfattande pentry, men här finns också stora boutrymmen och en flybridge med bekväma solbäddar. Boendeutrymmena är fördelade på en ägarkabin med badrum samt två dubbelkabiner med ett gemensamt badrum.

Båten sägs vara mycket stabil, vilket brukar vara fallet med katamaraner som rör sig lite speciellt i sjön. För den som behöver extra stora utrymmen går det även att använda båtens badplattform.

Tekniska fakta

Längd:           12,35 m (14 m med badplattformen)

Bredd:           6 m

Vikt:              13,5 ton

Djup:             1,1 m

Motorer:       2xVolvo Penta 300 hk – IPS 400

2x Volvo Penta 370 hk – IPS 500

Bränsle:         2×700 liter

Vatten:          1×450 liter

Info:              www.fountaine-pajot.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*