Williams jet tender för superyachts

Williams Jet Tenders satsar på en ny serie RIB-båtar speciellt avsedd för superyachtmarknaden. Den första modellen, Evojet 70, ska lanseras hösten 2019 och får en kapacitet på 13 gäster. En större modell är på gång till nästa år.

Williams är kända för sin RIB-i toppkvalitet. Företaget har en efterfrågan på RIB:ar även till superyachts och tar därför fram den här båtserien, som man nog får köpa även om man inte har en superyacht.

Företaget bygger sedan tidigare gummibåtar i olika storlekar för yachter upp till 40 m, men den nya jet tendern ska utöka marknaden. Evojet 70 siktar på att möta de extrema krav på praktiska och smarta detaljer i absolut högsta klass som de här ägarna kräver.

Båten får flera ombordstigningsytor och hela designen är gjord utan synliga sömmar mellan tuberna. Evojet 70 får ett djupt V-format skrov för att ge en så bra sjövärdighet som möjligt. Den är tänkt att kunna klara även längre sträckor och har därför en bränsletank på 200 liter.

En extra finess på Evojet 70 är den fällbara T-Top i kolfiber. Den ger skydd och skugga åt passagerarna men kan fällas ihop helt för att båten ska passa i yachtens garage. Som tillbehör finns olika solskydd i form av Bimini-toppar.

Info: www.williamsjettenders.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*