7 juli, 2019

Anna Östling försvarade titeln på Marstrand

Under söndagens final av Nordea Women’s Trophy tog göteborgaren Anna Östling med team WINGS hem segern för andra året i rad.

– Det känns helt fantastiskt! Vi älskar att vara här på Marstrand. Det är lite sorgligt att göra sista racet med den här båten på ett bra tag. Det är så kul, säger Anna Östling.

I fjol vann Anna Östling och hennes besättning den historiska första titeln i damklassen på Marstrand. Under söndagen säkrades den andra raka titeln inför hemmapubliken. I finalen besegrades Celia Wilson (NZ) med klara 3–0.

– I dag tog vi ganska stabila segrar då vi gjorde tre grymma starter, då är det svårt att ta sig förbi oss. Sen kämpade tjejerna verkligen hela vägen in i mål. Marie (Berg) fick bommen i huvudet i går, men det stoppade henne inte från att tävla fenomenalt under finalen. Tack tjejer, säger Anna Östling.

Lagom till den avgörande finalen sprack vädret upp och Anna Östling med team WINGS kunde korsa mållinjen i solsken till publikens applåder från klipporna.

– Det är därför vi älskar den här tävlingen. Det är inte särskilt många tävlingar under touren där vi har chans att ha med familj och vänner på plats. Det värmer i hela kroppen. Jag bara njuter, säger Östling.

Anna Östling och hennes besättning har bjudit Marstrandspubliken på imponerande segling och förlorade endast ett race under hela veckan.

– Vi är lite mer vana i de här båtarna än våra motståndare och det betalar sig en vecka som denna när det blåser rätt bra, säger Anna Östling.

Veckans resultat

Semifinaler

Lovisa Karlsson (SWE) – Celia Wilson (NZ) 2-3

Anna Östling (SWE) – Olivia Price (AUS) 2-0

Petit Final

Lovisa Karlsson (SWE) – Olivia Price (AUS) 0-2

Final

Anna Östling (SWE) – Celia Wilson (NZ) 3-0

Slutplaceringar

  1. Anna Östling (SWE)
  2. Celia Wilson (NZ)
  3. Olivia Price (AUS)
  4. Lovisa Karlsson (SWE)