Så mycket kan du tjäna på dina gamla båtprylar

Medan båten används är det en hel del båtsaker som ligger kvar oanvända där hemma. I en undersökning genomförd på uppdrag av Blocket fick svenska båtägare uppskatta värdet på båtprylar de har liggandes hemma men som inte längre kommer till användning.

Med båtprylar avses tillbehör, reservdelar och allehanda båtutrustning. Var femte båtägare (21 %) uppskattar att deras överflödiga prylar har ett värde mellan 1000-9999 kronor. Var tionde (9 %) värderar de till 20 000-29 999 kronor. Det totala medelvärdet som svenskarna har hemma i oanvända båtprylar landar på hela 11 676 kronor.

– När man lagt i båten för säsongen kan det vara ett bra tillfälle att samtidigt inventera förrådet, sjöboden och garaget. Många gånger hittar vi saker som inte längre kommer till användning, men som kan vara till nytta för andra båtägare. Säljer du de vidare kan du både frigöra utrymme och dryga ut semesterkassan, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket.

Det här söks mest efter i kategorin Båtdelar och tillbehör:
Båtmotor
Garmin
Båttrailer
Båtvagn
Ekolod
Värmare
Propeller
Ankarspel
Ankare
Plotter

Här är båtdelarna som säljer bäst på Blocket just nu (sålt inom en vecka):
GPS & Navigering (80 %)
Motor & Propeller (78 %)
Trailer (76 %)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*