26 juli, 2019

Pershing 140 – nytt italienskt flaggskepp

Här är de första riktiga bilderna på Pershings nya flaggskepp. Den drygt 43 m långa yachten är fylld med lyx och god för en toppfart på 38 knop.

Pershing är ett av de lyxigaste italienska båtmärkena. Företagets historia kantas av olika motorbåtar som drivit utvecklingen framåt. De senaste åren har det varit nya modeller kring 15 m, men den här gången lanseras ett riktigt stort flaggskepp.

140-fotaren sjösattes redan i februari i år, men därefter har färdigställande och testkörningar tagit sin tid. Den 43,3 m långa yachten kan förses med antingen 12- eller 16-cylindriga dieslar från MTU kopplade till vattenjetaggregat. I det kraftfullaste utförande betyder det en toppfart på 38 knop och en marschfart på gott och väl över 30 knop.

Den nya yachten innebär också att Pershing tar en ny enhet för design och produktion i bruk.

Hantverket i en italiensk lyxbåt i hundramiljonersklassen är fantastiskt. Kombinationen av raffinerad design och snygga material samt stor volym i båten gör detta till en riktig lyxyacht, trots att den inte är så lång som många konkurrenter. Den är dock tillräckligt stor för att ha plats för elva gäster och sju personers besättning.

Den här båten är även den första Pershing som tillverkas i aluminium. Designen har tagits fram i samarbete med Fulvio De Simoni och Ferretti Group Product Strategy Committee (under ledning av Piero Ferrari), eftersom Ferretti äger Pershing. Namnet Ferrari beror troligen på att vd för Ferretigruppen själv är en del av den klassiska racingfamiljen Ferrari…

Båten har tre däck och byggs vid Ferretti Group Superyacht Yard i Ancona. Skrovet har tagit s fram för att ge höga prestanda i kombination med goda hydrodynamiska egenskaper och komfort även i höga farter. Motoralternativet i den kraftfullaste versionen är 4xMTU 16V2000 M96L på vardera 2 600 hk, vilket ger en toppfart på 38 knop.

Ombord finns flera soldäck, beach club, utfällbara däcksytor med mera.

Tekniska fakta

Längd:                    43,3 m

Bredd:                    8,55 m

Djup:                      2,05 m

Vikt:                        250 ton (full last)

Toppfart:                38 knop

Gäster:                   11

Besättning:             7

Bränsle:                  30 000 liter

Vatten:                   4 000 liter

Hålltank:                 3 500 liter

Motorer:                 4xMTU 16V2000M96L

Framdrift:               MJP 2×650 (vattenjet) styrbara drivenheter + 2×650 booster

Generator:              2xZenoro 80 kW 400V 50 Hz

Stabilisator:            Gyroscope

Konstruktör:           Pershing

Design:                  Fulvio de Simoni Yacht Design

Info:                        www.pershing-yacht.com