29 juli, 2019

Stor Merry Fisher med flybridge

Merry Fisher 1095 Fly får världspremiär på båtmässan i Cannes i början av september. Det är en rejäl utbordarbåt med flybridge och stora utrymmen.

Med nya Merry Fisher 1095 Fly tar Jeanneau ett stort steg. Det är första gången som den stora franska båttillverkaren erbjuder en motorbåt på över 10 m längd med dubbla utombordare. Max motorisering är 2×300 hk.

Den här båten finns sedan tidigare som coupé utan flybridge. Utvecklingen följer den allmänna trenden i båtvärlden där allt fler båttillverkare bygger båtar för utombordare. Fördelarna är flera med utökade utrymmen ombord och i många fall lägre servicekostnader. Traditionella dieselmotorer och drev har också sina fördelar, men för tillfället är det de stora utombordarna som tar allt större marknadsandelar.

Båten har tre kabiner och en rymlig flybridge, det vill säga samma innerutrymmen som i coupéversionen. Kabinen är placerad offset med större gångbord på styrbords sida, en lösning som är mycket praktisk.

På flybridge finns ett större soldäck och fällbara säten som också kan användas som soldynor. Bland tillbehören finns en Biminitopp.

Tekniska fakta

Längd:                         10,45 m

Bredd:                         3,37 m

Djup:                           0,69 m

Vikt:                             5 300 kg

Bränsle:                       2×400 liter

Vatten:                         260 liter

Kojer:                          4 + 4

Motor max:                  2×300 hk

Info:                             www.jeanneau.com