31 juli, 2019

Västkuststiftelsen städar stränder under Västerhavsveckan

Den 3–11 augusti arrangeras Västerhavsveckan. Årets tema är ”Havet utifrån våra sinnen”. Västkuststiftelsen kommer att finnas på plats i Nordstan i centrala Göteborg, i Stenungsund och i Lysekil.

De kommer att prata om den interaktiva Strandkartan och strandstädning i synnerhet och plasten i havet i allmänhet och dessutom arrangera ett ploggingevent. Läs mer på http://vasterhavsveckan.se

Under hela veckan finns en utställning på plats i Nordstan i Göteborg som berättar om havet. Västkuststiftelsen kommer finnas på plats där tillsammans med andra strandstädarorganistationer.

Västkuststiftelsen kommer att ha en utställning om marint skräp och strandstädning, informera om den interaktiva Strandstädarkartan samt om Västkuststiftelsens guidade vandringar. Besökare i Nordstan kan gå en poängpromenad, se filmer på havsbion eller delta i experimentverkstaden.

Läs mer om programmet http://vasterhavsveckan.se/program-2019/3-augusti/

Plogga med Städa Sverige, Can-Guru och Västkuststiftelsen

Den 8 augusti klockan 17.00–18.30 blir det plogging på Tollenäs Camping i Stenungsund tillsammans med Städa Sverige, Can-Guru och Västkuststiftelsen.

Ungdomar från Stenungsunds Friidrott kommer agera ”ploggingledare” för allmänheten och jogga i lämpligt tempo längs promenadstråk, stigar och stränder och samtidigt plocka skräp. Starten är vid Tollenäs Camping strax söder om Stenungsund. Alla deltagare får låna en ploggingväska och handskar. Ploggingsträckan tar mellan 25 och 35 minuter att springa. Info: www.idrottonline.se/ForeningenStenungsundsFriidrott-Friidrott

Bilden: Ihopsamlat strandskräp från en städdag i Tanum ligger på kajen och väntar på att transporteras bort. Foto Thomas Eriksson.

Bilden: Den 8 augusti klockan 17.00–18.30 blir det plogging på Tollenäs Camping i Stenungsund tillsammans med Städa Sverige, Can-Guru och Västkuststiftelsen.