5 augusti, 2019

Premiär för Fairline Squadron 50

Engelska Fairline Yachts har fått upp farten igen. Nya Squadron 50 ska lanseras på Southampton Boat Show.

Den nya modellen blir flaggskeppet för Fairline Yachts. Den första båten i den nya serien, som blir tillgänglig för leverans 2020, får världspremiär på Southampton Boat Show i England 13–22 september.

För designen svarar Fairline Yachts Design Studio. Squadron 50 har en lyxig och modern design med stora glasytor och svepande linjer.

Stilen känns igen från de övriga modellerna i Fairlines nysatsning efter de ekonomiska problemen för ett par år sedan. Det gäller att ta ut svängarna, men samtidigt inte vara överdrivet djärv i färg- eller materialval. Den nya modellen har en mycket modern och internationell stil även i inredning av den bild på ägarkabinen som visas här intill.

Ägarkabinen med sin stora volym har blivit ett viktigt kännetecken för Fairline Yachts med de senaste modellerna. Bland detaljerna märks textilier i ull från Nya Zeeland, Cararamarmor, ekdurk med mera.

Båtarna i 50-fotsserien levereras med motorer från Volvo Penta. Alternativen är dubbla IPS 600, 650 eller 700 dieselmotorer, där det sistnämnda ger en toppfart på 34 knop.

De nya modellerna erbjuds med Fairlines ”Premium Pack”. Det innehåller bland annat högkapacitets luftkonditionering, en Onan 11 kW generator, sänkbar badplattform med 400 kg kapacitet, Sleipner bogpropeller, Fusion ljudsystem, en 12” Volvo GPS Map 8612 med mera.

Info: www.fairline.com